El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El bolivià Víctor Parada és alliberat de la presó i ja vola cap al seu país d'origen

Víctor Parada amb sa mare.

Després del seu alliberament, Victor Parada ha sortit de Malasia la matinada d'aquest 8 d'agost, i s'espera que arribe al seu país d'orige en pròxim dissabte.

S'ha acabat el malson per a Víctor Parada, el bolivià que va viure a les nostres comarques i que fou condemnat a pena de mort en Malàisia. Després de passar 6 anys en presó, ha sigut posat en llibertat per falta de proves que l'incriminaren en un delicte per tràfic de drogues. Després de ser alliberat, Parada ha agafat un vol de tornada a Bolívia, on s'espera que arribe aquest dissabte 10 d'agost.

El final d'aquest calvari es va començar a albirar el passat 24 de juliol, data en què es va celebrar el judici que al remat ha permés l'alliberament de Parada. Malgrat que va ser declarat innocent per falta de proves, no ha sigut fins dies més tard que ha sigut posat en llibertat. Recordem que aquest bolivià de 31 anys fou empresonat a Kuala Lumpur en 2013 per transportar 450 grams de cocaïna.

Silvia Vargas, la mare del bolivià, assegura que farà totes les gestions necessàries perquè Víctor puga tornar a Espanya, país del qual fou deportat a Bolívia en 2009. De fet, part de la família de Víctor continua vivint al nostre país, inclòs el seu fill. La mare resideix actualment en Benilloba, municipi on Víctor va viure entre 2002 i 2009 fins a la seua deportació.

Si bé és cert que durant gran part de la seua reclusió estigué condemnat a la forca, amb el canvi de govern en 2018 a Malàisia es va abolir la pena de mort, el que significava un primer pas en l'alliberament de Parada. No obstant això, la família del bolivià ha viscut amb l'ai al cor des d'aleshores, després que el segon judici fóra ajornat des del 6 de març fins al definitiu 24 de juliol.

Suport institucional

Des que es va conéixer el cas, moltes han sigut les mostres de suport envers Víctor Parada. En primer lloc des de l'àmbit institucional, ja que es va tractar al Congrés, al Senat i als ajuntaments d'Alcoi i Benilloba