El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El BOP ratifica les 13 dedicacions de l'Ajuntament de Cocentaina

Corporació municipal de Cocentaina, intants després del plenari d'investidura.

L'Ajuntament de Cocentaina invertirà uns 230.000 € anuals per a sufragar els sous de la corporació municipal.

El Butlletí Oficial de la Província d'Alacant ha fet oficial el repartiment de les 12 dedicacions entre la corporació municipal de Cocentaina, les quals se sumen a la ja confirmada de l'alcaldessa Mireia Estepa. Dos d'aquestes dedicacions seran al 75%, i recauran en les regidores Mariona Carbonell i Eugenia Miguel. Les altres 10 es repartiran entre la resta de regidors socialistes, així com entre els 3 del PP i els 2 de Ciutadans, partits que van votar a favor d'aquesta distribució en el plenari municipal del passat juliol.

Les retribucions de les dues regidores amb dedicacions al 75% serà de 34.159,55 € bruts distribuïts en catorze mensualitats. Per a la resta de regidors amb dedicació parcial del 25%, la retribució està fixada en 11.386,52 € bruts distribuïts també en catorze mensualitats. Aquestes quantitats adopten com a referència el sou de la primera edil, Mireia Estepa, l'única amb dedicació exclusiva de l'anterior legislatura, i que per als pròxims 4 anys té un sou fixat en aproximadament 45.500 €. En total, la xifra que s'invertirà anualment per a costejar les retribucions de la corporació municipal serà sensiblement inferior als 230.000 €.

Tal com es va acordar en el plenari del 27 de juliol, el repartiment deixa sense dedicacions als regidors del Col·lectiu 03820-Compromís i d'EU-Unides Podem. Totes dues formacions criticaven des d'un primer moment que els Socialistes "s'abracen a la dreta" per a rebre uns sous, i ressaltaven la falta de transparència d'aquest acord, que segons asseguraven "es va incloure al plenari en l'últim moment" i "sense informar absolutament de res" a aquestes dues formacions de l'oposició.