El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Brexit també perjudica les nostres comarques segons FEDAC i JOVEMPA

Javier Expósito / JOVEMPA

Les compres per internet de productes de Regne Unit tindran un increment del preu de fins al 30 per cent, segons Javier Expósito.

FEDAC i JOVEMPA, entitats associades a les nostres comarques, asseguren que l'acord comercial entre el Regne Unit i la UE "perjudica especialment el sector de la logística i el transport" a les duanes. Els sectors majoritaris de les nostres comarques que exporten a Regne Unit són el tèxtil i les seues matèries primeres, el plàstic, maquinària o cosmètica.

Per a JOVEMPA, en paraules del seu president a les nostres comarques, Javier Expósito, "els problemes s'han traslladat a les fronteres, on ara s'analitza l'homologació i certificació de productes, perquè el Regne Unit ha deixat de formar part de la UE, i per tant, s'ha de comprovar qüestions sanitàries".

JOVEMPA, d'altra banda, valora positivament que el Brexit no haja afectat el comerç entre ambdues parts, “i així, dos mercats tan potents i tradicionalment connectats com el britànic i la UE hagen arribat a un acord amistós”.

També indica que on més s'ha percebut els efectes del Brexit ha sigut en les importacions. Si qualsevol persona que ha adquirit un article per venda en línia des de les illes, ha comprovat un increment del preu de fins al 30 per cent.