El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El CADA d'Alcoi obrirà en el Pont d'Octubre

El CADA, actualment tancat / R. Lledó
L'activitat s'iniciarà amb una exposició de l'escultor colivenc Eusebio Sempere

Així ho ha confirmat l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) a ARAMULTIMÈDIA. L'esperada obertura del Centre d'Art d'Alcoi (CADA) serà algun dels dies del Pont d'Octubre. L'IVAM ha confirmat a aquest mitjà de comunicació que "la data d'obertura encara està per concretar, però barallem entre el 9 i l'11 d'octubre"

Així ho ha confirmat l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) a ARAMULTIMÈDIA. L'esperada obertura del Centre d'Art d'Alcoi (CADA) serà algun dels dies del Pont d'Octubre d'aquest 2018. L'IVAM ha confirmat a aquest mitjà de comunicació que "la data d'obertura encara està per concretar, però barallem entre el 9 i l'11 d'octubre".

El CADA serà la primera subseu de l'IVAM fora de València i iniciarà la seua activitat amb una exposició del colivenc Eusebio Sempere. Aquesta mostra està actualment al Museu Reina Sofia de Madrid i una part es traslladarà a Alcoi per fer el tret d'eixida de l'activitat del CADA. Des del Reina Sofia apunten que l'obra de Sempere és "una continua i rigorosa investigació sobre la geometria i el moviment, que es caracteritza, des de la composició i la forma, per una poètica basada en el domini de la línia, la llum i el color". L'exposició de Madrid compta amb 164 obres i una part d'aquestes serà exposada a Alcoi.

Els mesos previs a octubre es treballa per tal de complir els terminis marcats. De fet, ARAMULTIMÈDIA ha pogut saber que aquest dimecres 27 de juny hi haurà una reunió interna entre els agents implicats.

El protagonisme d'Eusebio Sempere per encetar l'activitat del CADA respon en part al prec de Compromís presentat al plenari d'aquest dilluns 25 de juny. Els nacionalistes es congratulen de "la decisió de la Conselleria de Cultura i l'IVAM d'encetar la nova etapa del CADA amb una exposició d'un artista de caràcter internacional de la nostra comarca".

Sobre una altra escultura d'Eusebio Sempere, Compromís demana que es dignifique. Es tracta d'Ocells, l'escultura que està a l'eixida del Pont Fernando Reig en direcció Alacant que, segons Compromís, "ha de ser restaurada". Raül Llopis, regidor de Cultura, ha acceptat el prec i ha reconegut que ara mateix l'escultura "dóna una mala imatge" i, a més, el govern municipal estudia canviar la seua ubicació.

El Departament de Cultura també es trasllada al CADA

L'activitat del Centre Cultural Mario Silvestre, ubicat actualment a la Casa de la Cultura, es traslladarà al CADA. També el Departament de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi.

Sobre la futura gestió del Centre Cultural en la nova ubicació, a finals d'any es traurà un concurs per gestionar l'espai. Pel que fa a les instal·lacions de la Casa de la Cultura, Raül Llopis ha confirmat que "el teatre no va a tombar-se" i la majoria dels espais passaran a formar part de la biblioteca més emblemàtica d'Alcoi.