El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Campionat d’Espanya de Pàdel per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual arriba a Ontinyent

Els clubs Tennis Taula Ontinyent i Cepivall han estat els organitzadors de l’esdeveniment.
  • El Campionat ha estat presentat aquest dimecres en una roda de premsa.
  • La competició tindrà lloc el 12 i 13 d’abril i comptarà amb la presència d’esportistes i delegacions de cinc comunitats autònomes.
     

Ontinyent serà seu, la pròxima setmana, del VIII Campionat d'Espanya de Pàdel per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual, repetint com a ciutat acollidora d’aquesta competició que ja va tenir lloc en febrer de 2020 a la capital de la Vall d’Albaida.

La Federació Espanyola d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (FEDDI) aposta de nou per Ontinyent i les instal·lacions de Padel Indoor, pistes en les quals tindrà lloc la competició. En aquesta ocasió es comptarà amb la participació de més de mig centenar d'esportistes de delegacions de cinc comunitats autònomes diferents.


Els i les participants (procedents de 10 clubs Castella i Lleó, Madrid, Castella la Manxa, Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia) competiran en les categories de Competició, Adaptada Mixta, Habilitats Esportives i Proves Esportives; estant prevista la retransmissió en streaming de les finals a través de les xarxes socials de l’Ajuntament d’Ontinyent i de la FEDDI.

El Campionat ha estat presentat aquest dimecres en una roda de premsa on l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, recordava que la primera edició “va ser un dels últims esdeveniments previs a l’estat d’alarma i el confinament. Per això ara, a més del doble impacte per a la ciutat per mostrar la nostra capacitat d'acollida, i de seguir promovent l’esport per a totes i tots, és també un element d’orgull i alegria de poder a poc a poc anar tornant a la normalitat”.

El president de la Federació Espanyola d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual, Javier Gutiérrez, ha agraït l’alcalde la invitació per tornar a dur a la ciutat l’esdeveniment, posant en relleu que "estem molt contents perquè gràcies a ciutats com Ontinyent, l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual pot eixir endavant en aquest context de pandèmia”.

Des dels clubs esportius Tenis Taula Ontinyent i Cepivall, organitzadors de la competició, Francisco Mataix (president de Cepivall) ha destacat que “l’organització va a ser més complexa per la Covid-19 i, a més de no tenir públic, van a fer-se PCRs a totes i tots els participants, entre altres mesures. Amb tot, l’experiència de l’any passat juga a favor nostra i ens serveix per a organitzar més fàcilment altres aspectes”.

El regidor d’Esports, Òscar Borrell, destacava al seu torn la importància "de tornar a convertir a la ciutat en epicentre de l’esport inclusiu a Espanya, i tornar a acollir a la nostra ciutat als i les esportistes, familiars i personal de suport tècnic que participaran d'aquesta competició. L'any passat va ser una experiència molt gratificant, i agraïm la tasca organitzativa a Cepivall i el Club de Tenis Taula d’Ontinyent, i a la Federació l’aposta perquè Ontinyent torne a ser seu d’un Campionat d’Espanya”.