El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Campus d’Alcoi acull el campionat First Lego League de la Comunitat Valenciana

Tot el torneig s’ha pogut gaudir a través del canal de YouTube del Campus d’Alcoi de la UPV.

Un torneig amb més de 400 participants que ha premiat la millor aplicació de les noves tecnologies en la construcció d’un robot. L’equip ‘Olivar’ del centre educatiu Mare de Déu de l’Olivar d’Alaquàs ha aconseguit classificar-se a àmbit nacional en guanyar el primer premi.

El First Lego League és una competició que treballa les STEAM (ciències, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) de referència en Espanya i el món. Xiquets i adolescents posen a prova els seus coneixements utilitzant la ciència i la tecnologia. El torneig té dues categories: challenge de 10 a 16 anys i explore de 6 a 9 anys.

El campionat s’ha celebrat al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, on han participat més de 400 joves organitzats en 23 equips i que han competit des de Madrid, Catalunya, Illes Balears, Castella – La Manxa y Comunitat Valenciana. Aquest any el repte ha consistit a dissenyar, construir i programar un robot que done solució a un problema concret dins de la temàtica de l’esport.

Els guanyadors del primer premi i, per tant, els classificats per a participar en la Gran Final First Lego League Espanya han sigut els membres de l’equip ‘Olivar’ de la Mare de Déu de l’Olivar d’Alaquàs. S’han atorgat sis premis més als equips: ‘Gax Girls’, ‘Olympus’, ‘Oribunoki’, ‘LSM Faig Steam & Co’ i ‘Safesport’.