El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant presenta activitats de gener a juliol

La programació començarà dijous que ve, 27 de gener, amb la conferència «La memoria histórica del otro en España», a càrrec del professor de la UA José Miguel Santacreu.

Cursos, exposicions, concerts, teatre i cinema són les propostes culturals del Campus d'Alcoi de la Universitat d'Alacan t. La programació arranca el pròxim 27 de gener i tancarà abans de les vacances d'estiu sobre el 27 de juliol.

La Universitat d’Alacant i Fundació Mutua Levante han presentat la programació cultural per al Campus d’Alcoi-UA, dissenyada per als mesos de gener a juliol. Una vintena de propostes variades integren la nova programació 2022 amb conferències, cursos, exposicions, concerts, cinema i teatre.

La programació començarà dijous que ve, 27 de gener, amb la conferència «La memoria histórica del otro en España», a càrrec del professor de la UA José Miguel Santacreu.

El 3 de febrer serà el torn del teatre amb la posada en escena al Teatre Calderón de l’obra Fuenteovejuna, a càrrec de l’Aula de Teatre de la UA; i el 17 febrer, Sergi Gallego presentarà el llibre La llum.

El mes de març arrancarà amb la inauguració de l’exposició «Germà Bernàcer», el dia 3; i continuarà amb les Xarrades Premis Sambori i Trobades (els dies 16 i 30. Cambra de Comerç. 17-19 hores).

També el mes de març es duran a terme dos cicles de cinema: Cinema en Valencià per a centres educatius (2, 9, 16 i 23), i el Cinema Escola Oficial d’Idiomes en versió original (4, 11, 18 i 25). El mes acabarà amb l’exposició i el curs Cefire per al foment de la lectura (del 28 de març al 30 d’abril. Cambra de Comerç).

Després de les vacances de Setmana Santa, el programa es reprendrà el 6 de maig amb la Jornada sobre Bones Pràctiques en Allotjaments Turístics d’Interior, coordinada per Victoriano Peiró; i el 13 de maig s’impartirà el Taller d’Amfibis, amb Sergio Gilabert i Andreu Bonet. Els dies 20 i 21 se celebrarà el Curs de Flora i Vegetació del Parc Natural del Carrascar de la Font Roja.

El juny portarà la xarrada «Los paisajes semiáridos», a càrrec de Fernando Maestre, el 2 de juny; i el Taller de Cultiu i Comercialització de Bolets (3 i 4 de juny), que impartirà Tono Belda. El dia 10 s’oferirà el Taller de Rèptils, i del 22 al 29 de juny, tindrà lloc el Cicle de Cinema de Temàtica LGTBI.

El mes de juliol tancarà la programació amb el curs d’estiu Educació Ambiental i Ús Públic en Espais Naturals Protegits (del 18 al 22) i amb la Jornada d’Escacs, amb motiu del Dia Internacional dels Escacs, el 20 de juliol. El programa inclourà un recital de Vicent Camps, amb motiu de l’Any Fuster, en data per determinar.

La presentació  ha comptat amb la participació de Larissa Timofeeva, directora d’Extensió Universitària de la UA, el regidor de Formació de l’Ajuntament d’Alcoi, Alberto Belda, Pep Jordà, patró de Fundació Mutua Llevante, entitat patrocinadora de la programació, i Tono Belda, coordinador tècnic d’activitats del campus Alcoi-UA.