El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Campus d'Alcoi de la UA oferirà 50 places de Mestre d'Educació Infantil en el curs 2018 / 2019

Conveni sobre el futur Campus de la UA a Alcoi / UA
Segons la universitat alacantina, les nostres comarques són "zones densament poblades de les quals prové al voltant d'un 16% de l'alumnat actual de la Facultat d'Educació"

Cal destacar que el primer grup arrancarà en 2018 - 2019 amb 50 places i "es preveu que la major part de la docència s’impartisca en valencià", segons el degà d'Educació, José Maria Esteve. Toni Francés ha explicat que segons diverses enquestes realitzades per l’ajuntament sobre les preferències de l’alumnat de batxiller, "aquest grau està entre les titulacions més demanades"

Ja s'ha formalitzat el conveni en el qual s'indica que començarà a impartir-se el Grau en Mestre en Educació Infantil al Campus d'Alcoi de la Universitat d'Alacant. Estarà situat en la Cambra de Comerç i el consistori cedirà una sala d'ordinadors, una sala multiusos i dues sales més. Cal destacar que el primer grup arrancarà en 2018 - 2019 amb 50 places i "es preveu que la major part de la docència s’impartisca en valencià", segons el degà d'Educació, José Maria Esteve. L'acord entre Ajuntament d'Alcoi i Universitat d'Alacant pretén millorar l’atenció de la demanda d’aquesta titulació tant al municipi com a les localitats properes de la comarca de l’Alcoià, "zones densament poblades de les quals prové al voltant d’un 16 % de l’alumnat actual de la Facultat d’Educació".

El compromís s'ha establit per als pròxims 4 anys. Tant el rector com l’alcalde han mostrat el seu interès per visitar conjuntament les instal·lacions i presentar definitivament un projecte molt demanat en les comarques de l’interior.

Manolo Gomicia, regidor d'Universitat, i Toni Francés, Alcalde d'Alcoi, han estat a la UA per tal de formalizar el conveni. Per part de la universitat han estat el rector Manuel Palomar, el vicerector d’Estudis i Formació, Enrique Herrero, el vicerector de Cultura, Esport i Política Lingüística, Carles Cortés, el degà de la Facultat d’Educació, José María Esteve, i la subsecretària general, María Dolores Lozano. Encara que no hi ha una data definitiva, Francés i Palomar han estimat que la presentació es podria dur a terme abans de la primavera.

Toni Francés ha explicat que segons diverses enquestes realitzades per l’ajuntament sobre les preferències de l’alumnat de batxiller, "aquest grau està entre les titulacions més demanades". Per la seua banda, el rector, Manuel Palomar, ha assegurat que "a falta d’alguns detalls tècnics que estaran llestos entre el gener i el febrer –com la xarxa wi-fi, la senyalització i el mobiliari– la resta de qüestions administratives i burocràtiques ja estan pràcticament ultimades". Una comissió paritària formada per dos membres de cada institució serà l’encarregada de vetlar tant per la implantació com pel desenvolupament de la titulació que, segons totes les previsions, es posarà en marxa per al curs 2018-19 amb un total de cinquanta places.