El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Campus d'Alcoi de la UPV acull per segon any la Fist Lego League

El director del Campus d'Alcoi de la UPV, acompanyat per dos alumes col·laboradors en la competició i el professor Jaime Masiá.

Tota la informació sobre el programa, així com la via d'inscripció, la podreu trobar a la mateixa pàgina web de l'esdeveniment.

El 2 de febrer del pròxim any la seu universitària d'Alcoi organitzarà el torneig classificatori a escala del País Valencià de la Fist Lego League. Es tracta d'una competició enfocada als jóvens amb què fomentar l'interés per la ciència mitjançant la superació de reptes.

S'espera que al voltant de 200 jóvens entre 10 i 16 anys participen en la competició, els guanyadors de la qual accediran a la final estatal que se celebra els dies 23 i 24 de març en Tenerife. Fins al moment hi ha inscrits 21 equips, encara que s'espera que la xifra d'equips participants puga incrementar fins al 25. La competició també contempla una categoria juvenil, per a participants d'entre 6 i 9 anys.

El director del Campus d'Alcoi de la UPV, Juan Ignacio Torregrossa, apunta que amb aquesta mena d'iniciatives "és fomentar la cultura científica i es desperten vocacions envers les titulacions tècniques". A més ha fet menció a la notable participació de noies en la competició, el qual pot significar una posterior incorporació a l'educació universitària en l'àmbit científic.

Els jóvens participants han de crear un robot amb peces del conegut joc LEGO, amb el qual hauran d'elaborar una estratègia. Mitjançant l'aplicació de conceptes matemàtics i científics hauran de superar una sèrie de proves, relacionades entre elles per una mateixa temàtica. Aquesta edició la temàtica és l'exploració espacial, amb la qual cada equip haurà d'identificar un problema físic o social amb què s'haja d'enfrontar l'ésser humà durant una exploració espacial. Sumat al joc amb robots, els equips hauran de presentar un projecte científic que explique amb detall una metodologia innovadora de solució de problemes.

La Fist Lego League que acull el Campus es veurà complementada el dia anterior (1 de desembre) amb la celebració del seté concurs de robòtica.