El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Campus d’Alcoi de la UPV amb el tèxtil

Pablo Díaz / Campus d'Alcoi de la UPV

Pablo Díaz és el nou director del Departament d'Enginyeria Tèxtil i Paperera.

La indústria tèxtil de la Comunitat Valenciana en general i de les empreses que pertanyen a les nostres comarques en particular, ha demostrat crisi rere crisi que és un sector de reinvenció continua i el Campus d’Alcoi vol que els seus alumnes siguen conscients de les possibilitats d’aquest món empresarial.

El nou director del Departament d'Enginyeria Tèxtil i Paperera (DITEXPA), Pablo Díaz, explica que la indústria tèxtil busca cada volta més treballadors qualificats i ben formats que s’adapten a la innovació que el sector requereix. Eixa és la raó per la qual segons Díaz la universitat ha establert dues càtedres sobre tèxtil, una amb l’institut tecnològic AITEX i, altra més recent, amb l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). 

Díaz entén que el món tèxtil de la comunitat ha sabut adaptar-se a aquesta gran crisis sanitària convertint-se en un element fonamental a l'hora de crear mascaretes, tèxtil sanitari i equips de protecció individual. És una indústria que ha aprés a transformar-se durant els moments més difícils i que requereix innovació, disseny i desenvolupament constant. El campus vol transmetre tot açò al seu alumnat perquè coneguen totes les possibilitats que té el tèxtil. 

“És un objectiu estar cada dia més prop d’aquestes empreses” confessa Díaz, que sap que l’ocupabilitat de part dels estudiants d'Enginyeria Tèxtil i Paperera resideix en aquest sector i amb el contacte estret entre la formació i el treball real que necessiten les empreses.