El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Campus d’Alcoi de la UPV aportarà coneixement i investigació per a digitalitzar el Port d’Alacant

Firma José E.Capilla

El Campus d’Alcoi de la UPV serà “el motor i el que treballarà al costat de l’autoritat portuària per a desenvolupar idees”, afirma el director del Campus.

Pau Bernabeu, director del Campus d’Alcoi de la UPV, qualifica aquesta oportunitat com a “històrica” per a “acostar la Indústria 4.0 i la transformació digital”.

La Universitat Politècnica de València (UPV), representada pel rector José E. Capilla, i l’autoritat portuària van signar un conveni de col·laboració per a aconseguir la transformació digital i tecnològica del Port d’Alacant a través de la investigació. En representació del Campus d’Alcoi de la UPV, van assistir a l’acte de signatura el secretari del campus, Vicente Díez, i Pau Bernabeu, director del campus alcoià.

La signatura del conveni va estar presidida per la Consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual. La UPV ja té experiència en gestió i investigació en infraestructures portuàries, ja que també ha participat en projectes al costat del Port de València.

El director del campus, Pau Bernabeu, explica: “hem d’aprofitar aquesta oportunitat  perquè diferents grups d’investigació del campus proposen idees per a resoldre els problemas de l’autoritat portuària”.

Bernabeu qualifica aquesta oportunitat com a “històrica” per a “acostar la Indústria 4.0 i la transformació digital”. El Campus d’Alcoi de la UPV serà “el motor i el que treballarà al costat de l’autoritat portuària per a desenvolupar idees”. El director anima a tots els investigadors, professorat i alumnat del campus a aportar idees.

El rector, José E Capilla, afirma: “la UPV té l’experiència amb l’autoritat portuària de València i ja coneixem les oportunitats que es poden obrir. El Port d’Alacant és una infraestructura molt complexa i al mateix temps importantíssima”.

El rector continua dient: “s’obriran moltes oportunitats en aspectes tan diversos com la logística, la innovació tecnològica, processos rutinaris del port, seguretat… Hi ha molts aspectes en els quals podem col·laborar i, en particular, el Campus d’Alcoi té moltíssimes capacitats amb una plantilla d’investigadors molt potent”.