El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Campus d'Alcoi de la UPV presenta la 15a edició de l'exposició Fotciencia

Anterior edició de Fotciencia al Centre Comercial Alzamora

Una de les missions d'aquest certament és involucrar als més joves i fomentar les vocacions científiques a través d'iniciatives tan atractives com aquesta. Es pot consultar més informació a la web www.fotciencia.es.

L'exposició es podrà visitar des del 8 de gener fins al 27 de gener de 2019 a la planta d'oci del Centre Comercial Alzamora en horari comercial.

L'exposició Fotciencia naix de la unió entre la fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i la Fundació Jesús Serra amb l'objectiu de seleccionar les imatges de ciència més impactants de l'any (tant del punt de vista estètic com divulgatiu) per incloure-les en un catàleg i així formar part d'una exposició itinerant per museus i centres culturals d'Espanya que, enguany, torna a acollir el Centre Comercial Alzamora d'Alcoi amb el motiu de la celebració de la Setmana de la ciència del Campus d'Alcoi de la UPV.

Paloma Domingo, Directora General de FECYT, explica que «a vegades, resulta complicat explicar la ciència però el fet de visualitzar-la en una imatge el simplifica i aconsegueix transmetre a l'espectador sensacions i missatges que difícilment les paraules poden expressar. El que més m'agrada d'aquest projecte és que els artistes de Fotciencia són investigadors i ciutadans del carrer, màquina fotogràfica en mà, busquen la imatge que millor representa el món de la investigació científica, conscients de la importància de fer més comprensiu i atractiu el treball científic al conjunt de la societat».

Més de 700 imatges es van presentar en aquesta quinzena edició de les quals es va escollir les 7 millors. Entre totes cal destacar l'obra en la qual una fulla de tabac, il·luminada per llum ultraviolada, revetla les zones on els gens de la planta provoquen la mort controlada d'algunes de les seues cèl·lules.

Una altra imatge sorprenent és la seleccionada en la modalitat «La ciència en l'aula», en la qual alumnes d'Educació Infantil representen, en un teatre de llum negra, els descobriments dels premis Nobel Ramon i Cajal, i Golgi a principis del segle XX sobre el funcionament de les neurones.