El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Campus d'Alcoi i l'Ajuntament tornen a unir forces amb projectes a la Càtedra Smart City

Alcoi ja va començar a ser Ciutat Intel.ligent
Ciutadans, emprenedors i turistes es podran beneficiar dels reptes proposats

L'Ajuntament, més concretament la Regidoria d'Empresa, Formació i Innovació liderada per Manolo Gomicia; i el Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València intenten dia a dia millorar la ciutat aprofitant-se de les noves tecnologies. La Càtedra "Smart City" (en valencià, "ciutat intel·ligent") és l'instrument que utilitzen tant polítics com educadors per aconseguir aquests reptes, que se centren en la modernització i sostenibilitat de la ciutat.

Des que Alcoi va començar la cursa per ser ciutat intel·ligent, el consistori i el Campus d'Alcoi de la UPV hi han col·laborat per fer la vida un poc més fàcil a ciutadans, turistes i emprenedors gràcies a la tecnologia.

Per ajudar als ciutadans en la seua vida diària, la Càtedra Smart City aposta per projectes com la tramitació d'abonaments i la gestió d'accessos a instal·lacions esportives mitjançant la implantació d'una plataforma de gestió i pagament de reserves o abonaments. El transport públic també es beneficiarà amb un sistema de compra i càrrega de bons a través de la xarxa que agilitzarà els tràmits.

Els visitants a la nostra ciutat podran gaudir d'un observatori de turisme, que al mateix temps permetrà conèixer millor el perfil de turistes que visiten Alcoi.

La Càtedra Smart City també vol premiar als emprenedors de la zona amb la creació d'un espai per donar a conèixer els coneixements i la ciència creada a les nostres comarques. Aquest espai estarà instal·lat a l'Àgora sota el nom d'Alcoi Makers Places.

El regidor d'Empresa, Formació i innovació Manolo Gomicia aposta per la "modernització i la sostenibilitat de la ciutat". Des de la Regidoria "estan molt conscienciats de la necessitat de fer d'Alcoi una ciutat intel·ligent i fer ús de tots els recursos que ens ofereixen les noves tecnologies per oferir millors serveis al ciutadà i al visitant".

Segueix-me en Twitter: @Rubenet26