El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Campus d'Alcoi insereix a uns 300 alumnes en empreses cada any

Enginyeria Informàtica està col·lapsada, és a dir, les empreses demanden més estudiants dels que hi ha al campus

"Les pràctiques en empresa és el millor procés de selecció que hi ha per un alumne perquè una entrevista, un currículum o una dinàmica de grup dona una idea incompleta". La UPV aposta perquè els alumnes tinguen una bona estança en l'empresa i en la qualitat de les pràctiques. Per això, "el 100% de les pràctiques que gestiona el Campus estan remunerades". A més, David Gutiérrez, Coordinador de Pràctiques d'empresa i Internacional, continua dient que "quan s'adonem que una empresa està aprofitant-se de l'estudiant, tallem la relació de l'empresa de seguida"

El mercat laboral cada vegada és més competitiu. Una de les millors formes de posicionar-se (sinó l'única) són els estudis i les pràctiques en l'època universitària o de formació professional. La UPV, i per tant el Campus d'Alcoi, és una de les universitats públiques que més aposta per les pràctiques extracurriculars. Les empreses i el campus alcoià estan en continua relació per tal que els alumnes realitzen pràctiques. Un exemple és el Grau en Enginyeria Informàtica, que està col·lapsat, ja que hi ha més demanda per part de les empreses que alumnes té el grau, encara que aquest fet va variant. Anteriorment ha sigut ADE la que ha tingut molt èxit, encara que tots els graus tenen demanda per part de les empreses.

En aquest últim curs, el Campus d'Alcoi ha gestionat 659 pràctiques dels 900 alumnes que poden optar, ja que aquestes pràctiques les poden fer a partir de tercer curs. David Gutiérrez, Coordinador de Pràctiques d'empresa i Internacional; i José Vicente Tomás, Subdirector de Comunicació i Promoció han contat a ARAMULTIMÈDIA alguns detalls i dades sobre les pràctiques d'empresa. Are you looking for the cheap nike air max 97 shoes online?

El percentatge d'alumnes que fan pràctiques i, després, les empreses els ofereixen continuar és del 46%, és a dir, uns 300 alumnes a l'any. Des del Campus d'Alcoi valoren molt positivament aquest percentatge. "Les pràctiques en empresa és el millor procés de selecció que hi ha per un alumne perquè una entrevista, un currículum o una dinàmica de grup dona una idea incompleta", afirma David Gutiérrez. Pero aquest percentatge significa molt més, ja que, com comenta José Vicente Tomás, "l'altre 54% que no és contractat, té molt més fàcil trobar un lloc de feina en el futur".

La UPV aposta perquè els alumnes tinguen una bona estança en l'empresa i en la qualitat de les pràctiques. Per això, "el 100% de les pràctiques que gestiona el Campus estan remunerades". A més, Gutiérrez continua dient que "quan s'adonem que una empresa està aprofitant-se de l'estudiant, tallem la relació de l'empresa de seguida". Un dels exemples de la relació entre la UPV i una empresa alcoiana és el màster MBA i Unión Alcoyana Seguros. Els millors alumnes del màster del curs anterior han estat treballant posteriorment en la companyia d'assegurances. The Nike Air Max 97 shoes which were sold online.

Les pràctiques extracurriculars i no obligatòries en empreses és un exemple més de què la universitat deu estar integrada en l'entorn.

Un cas d'èxit: Diagram Software SL

Aquesta empresa, que té la seu central a Cocentaina, es dedica a crear software de gestió empresarial per a tot tipus d'empreses. A banda de Cocentaina, també té seus a Múrcia i Albacete.

A la seu central d'El Comtat hi ha 7 estudiants del Campus d'Alcoi fent pràctiques. A banda hi ha 8 antics alumnes que començaren fent pràctiques i ara ja són treballadors de Diagram Software.