El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Campus de la UPV celebra la 'festa' de l'ocupació

Totes les activitats del fòrum tindrán lloc entre les 10 h i les 14 h a la plaça Ferràndiz i Carbonell.

El pròxim dijous 4 d'abril el Campus d'Alcoi de la UPV celebra el Fòrum d'ocupació i emprenedoria, o com els organitzadors de l'esdeveniment l'han qualificat, la 'festa' de l'ocupació. S'espera que al voltant de 400 alumnes s'apropen al fòrum, on podran prendre contacte amb 26 empreses. El ministre espanyol d'Universitat, Pedro Duque, podria fer una visita al fòrum, aprofitant que aquest mateix dia clausura el 'I Congrés Big Data' d'Alcoi.

Totes les activitats del fòrum tindran lloc entre les 10 h i les 14 h a la plaça Ferrandis i Carbonell. Una de les iniciatives s'anomena 'elevator speech', on els participants han d'exposar en 90 segons el currículum o la idea de negoci. El raper alacantí Arakano moderarà l'activitat, on participaran 28 jóvens 'speakers' i 30 avaluadors, que jutjaran les intervencions dels ponents. Paral·lelament es disposarà d'un simulador per a superar amb èxit una entrevista de treball; una zona de contacte amb les 26 empreses col·laboradores; o zona d'orientació per a cursar màsters universitaris. Docents de l'escola oficial d'idiomes també tindran un estand per ajudar en matèria de preparació de CV en diferents llengües.

El director del Campus, Juan Ignacio Torregrossa, ha fet valdre el treball que es fa al llarg de tot l'any en matèria d'ocupació, el qual es posa de manifest durant la jornada del fòrum. Segons les xifres facilitades pels responsables de la institució, uns 600 alumnes del Campus participen anualment en pràctiques d'empresa.

El fòrum celebra una segona jornada el dia 10 d'abril en el Campus de Vera de la UPV a la ciutat de València. Els estudiants del Campus d'Alcoi tindran a la seua disposició un servei gratuït d'autobús que els porte fins a la capital de Túria aquesta jornada.