El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Campus de la UPV investiga com ajudar a les Pimes amb el tractament de dades

Aquesta investigació està dins del projecte europeu i4Q, finançat pel programa Horizon 2020 de la Comissió Europea.

Entre altres coses els investigadors del campus estudien com canviar tota una línia de producció per poder adaptar-la per a fer productes de protecció contra la COVID-19.

La UPV forma part del projecte europeu i4Q, un treball que té com a objectiu facilitar l’ús de totes les dades que les empreses recopilen durant la fabricació dels seus productes. Aquestes dades poden resultar molt útils per a la indústria, però per poder traure profit d’elles s’han de saber interpretar, agrupar i entendre, és en aquesta fase on aquesta investigació pren paper. Universitats de tota Europa treballen per oferir a les empreses xicotetes solucions en el que el tractament de les dades resulte fàcil, senzill i sobretot pràctic

Com explica el Technical Manager del projecte i4Q, Raúl Poler, una de les solucions que es persegueixen és la de reconfigurar una línia de producció de la manera més ràpida possible, en 48 hores, per poder canviar la fabricació d’aquesta a un producte que tinga una alta demanda, com per exemple mascaretes, guants o qualsevol element contra el contagi de la covid. 

L'i4Q inclou eines de simulació i optimització del procés de fabricació, el diagnòstic de qualitat de reconfiguració i garanteix una alta eficiència, “la qual cosa condueix a un enfocament integrat per a la fabricació amb zero defectes", assenyala Poler. 

Al Campus d’Alcoi existeix la Unitat d'Investigació del CIGIP “Col·laboració i Interoperabilitat en la Cadena de Subministrament”. A més de Poler també formen part d'aquesta investigació: Josefa Mula, Raquel Sanchis, Beatriz Andrés, Manuel Díaz-Madroñero, Eduardo Guzmán i Julio César Serrano.