El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Campus de la UPV reflexiona en Banyeres sobre la crisi climàtica

Juan Ignacio Torregrosa durant la seua conferència en Banyeres.

Les inscripcions per les activitats de la setmana de la Ciència continuen obertes en el blog semanaciencia.alcoi.upv.es en la pestanya de 'Inscripcions'.

Juan Ignacio Torregrosa, director del Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha impartit aquest 12 de novembre la conferència ’10 reflexions sobre la crisi climàtica’ en la Seu Universitària de Banyeres de Mariola. La conferència està inclosa dins de la Setmana de la Ciència que organitza el Campus d'Alcoi de la UPV.

Torregrosa, doctor en químiques, ha intentat contestar a preguntes com "Està el clima canviant per culpa de l'activitat humana? Estem provocant una crisi climàtica? Com ens afectarà? Tenen raó aquells que neguen que el clima canvia per l'acció humana?". Aquesta ponència se suma a la que va ser impartida en Bocairent per Mª Ángeles Bonet, professora titular de la UPV, on va donar a conéixer les expectatives posades en la nanotecnologia i els nanomaterials.

La pròxima activitat de la Setmana de la Ciència serà el diumenge 17 de novembre amb la visita teatralitzada per l''Alcoi Medieval', on també s'inclou una visita al Museu Alcoià de la Festa (MAF).

Els dies centrals de la 16a Setmana de la Ciència del campus se celebren entre el dilluns 18 i el divendres 22 de novembre. La novetat d'aquesta edició és que totes les ponents a Alcoi són dones científiques. Elles són Flora de Pablo, professora del CSIC; Heloïse Vilaseca, directora d'Innovació i Recerca de la Masia del Celler de Can Roca; Rosa Casafont, llicenciada en Medicina i Cirurgia per la UAB; Leonor Peña-Chocarro, investigadora del CSIC; i Aurelia Busts, doctora en intel·ligència artificial.

Les conferències començaran a les 19.30 h en el Saló de Graus 'Roberto García Payá' de l'Edifici Carbonell del campus. La inauguració serà el dilluns 18 a les 19 h. A causa de la gran demanda d'inscripcions, l'organització ha decidit traslladar la conferència de Rosa Casafont a l'IVAM CADA Alcoi. Aquesta s'imparteix el dimecres 20.