El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Campus UPV internacionalitza els seus estudis en direcció d'empreses

Responsables de les dues universitats en la presentació del doble grau.

La universitat amb la qual s'ha signat l'acord és la Lahti University of Applied Sciences, encara que a partir de 2020 es convertirà en la LAB University of Applied Sciences, fruit d'una fusió amb un altre centre del país

5 alumnes d'administració i direcció d'empreses (ADE) del Campus d'Alcoi UPV tindran l'oportunitat cada any de cursar els seus estudis en l'estranger i obtenir així una doble titulació en International Bussiness (Negocis internacionals). El Campus ha signat un acord amb la universitat finesa LAMK, on els alumes podran cursar el 4° any del grau en ADE i obtenir el doble títol.

El conveni és bidireccional, i per tant també permetrà a 5 alumnes finesos realitzar els seus estudis en el Campus d'Alcoi. El curs 2019-2020 ha sigut l'any d'implementació del doble grau, i ha permés que dos alumnes ja estiguen estudiant a Finlàndia; els responsables del programa asseguren que pel moment han rebut l'interés d'altres 5 alumnes per a cursar el doble títol en el curs 2020-21, xifra màxima d'alumnes que contempla l'acord. Cal dir que a l'any de trasllat s'haurà de sumar un suplement de 30 crèdits que els alumnes hauran d'obtenir a la tornada de la seua estada en Finlàndia.

La universitat amb la qual s'ha signat l'acord és la Lahti University of Applied Sciences, encara que a partir de 2020 es convertirà en la LAB University of Applied Sciences, fruit d'una fusió amb un altre centre del país. La universitat està situada a la ciutat de Lahti, l'octava ciutat més poblada de Finlàndia amb 120.000 habitants. Respecte a les particularitats del campus, cal dir que disposa de 850 estudiants internacionals, quasi la meitat dels quals pertanyen a l'àrea de negocis. En total disposa de 18 estudis de grau, 7 dels quals són impartits en anglés.

El director del Campus, Juan Ignacio Torregrosa, ha fet valdre el sistema educatiu finés per la seua "flexibilitat", la qual ha facilitat la consecució de l'acord. També ha mostrat el seu convenciment per "multiplicar" els acords amb universitats de tot el món, que avui dia ja es materialitzen en programes d'Erasmus, formació permanent per a docents, i convenis d'investigació.

Cal dir que aquesta serà la tercera doble titulació que incorpora el Campus d'Alcoi a l'oferta formativa, on des de feia anys s'inclou el doble grau en enginyeria informàtica (també amb la universitat LAMK), i el doble grau en ingeniaria mecànica, a la Universitat de Westfàlia.