El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El cantautor Pau Alabajos guanya el Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi 2019

Pau Alabajos

La dotació és de 8.000 euros i, a més, l’Ajuntament propicia l’edició de l’obra i té el compromís d’incloure-la en la Mostra de Teatre següent si arriba als escenaris

'Hotel Fontana', obra original del cantautor valencià Pau Alabajos, ha guanyat per unanimitat la XLV edició del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi.

El nom del guanyador s'ha donat a conéixer aquest dissabte 16 de novembre, al Teatre Calderón, on l'autor ha rebut el Premi de mans del regidor de Cultura, Raül Llopis, davant un pati de butaques ple. El Jurat d’enguany el formaven Carlos Ferrer Hammerlindl, Salvador Bataller Ferrer i Sílvia Navarro Perramón, que va ser guanyadora del Premi en l’edició 2018.

Pau Alabajos és conegut per la seua trajectòria musical i discogràfica, per la qual ha rebut premis com l’Ovidi Montllor o l’Enderrock. També en el camp de la narrativa i la poesia ha estat reconegut i premiat. Pel que fa a teatre, ha participat en diferents muntatges i gires d’espectacles i algun d’ells s’ha vist en la Mostra de Teatre d’Alcoi, però aquesta és la seua primera incursió en el món de l’escriptura dramàtica.

La convocatòria alcoiana és la més antiga per l’autoria de textos teatrals en l’àmbit lingüístic comú al valencià i, en aquesta edició, s’havien presentat un total de 41 obres de diferent procedència: 26 del País Valencià, 12 de Catalunya, 1 de les Illes Balears i altres dos d’autors residents a Madrid i Alemanya.