El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El canvi del model educatiu de l'IES Cotes Baixes, ara en un documental

El documental mostra l'experiència real que viuen els alumnes de 1r d'ESO a les aules

L'IES Cotes Baixes d'Alcoi protagonitza el documental 'Picades contra el vidre', on es mostra la importància del canvi en el model educatiu des dels seus inicis al centre. Aquest es projectarà al Saló d'Actes de l'IVAM CADA Alcoi el dimecres 8, dijous 9 i divendres 10 de gener. Cal destacar que posteriorment a la projecció del dijous alguns experts i professionals del camp de l'educació protagonitzaran un debat en el qual s'abordarà el canvi en el model educatiu.

Que l'IES Cotes Baixes d'Alcoi és un referent al territori valencià en innovació educativa, no és cap novetat. El documental 'Picades contra el vidre' mostra com ha sigut aquesta transició. Per assistir a qualsevol de les projeccions cal inscriure's ací.

Les sessions de gravació del documental van tindre lloc el curs 17/18, moment en què el centre estava en ple procés de canvi, per a passar a un model educatiu centrat en les persones. Alumnes, famílies, professorat a favor i en contra de la transformació... tothom té veu al documental.

Professors que s'oposen, dubtes en aquells que sí que volen canviar, escepticisme per part de molts pares i el descobriment íntim d'alguns dels alumnes ixen a relluir en gran part de les escenes d'aquesta peça dels directors Pepe Andreu i Rafa Molés.


“Picades contra el Vidre” mostra, a més, l'exemple d'altres tres centres escolars a Madrid, Catalunya i Galícia, on aqueixa revolució transformadora de la societat fa anys que, silenciosament, ja està en marxa. L'objectiu és que l'escola servisca perquè les noves generacions transformen el món per a convertir-lo en un lloc millor. Però no en el futur sinó ja en el present, trencant els murs dels col·legis i convertint a l'alumnat en ciutadans actius i influents en el seu entorn. A més, el documental compta amb la col·laboració d'experts educatius contrastats com César Bona i Sir Ken Robinson.


El documental és obra de la productora valenciana SUICAfilms en coproducció amb À Punt Mèdia i compta amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura. A més, la Fundació Ashoka ha col·laborat també en el projecte.