El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El cartell de la Verge dels Lliris d'Ignacio Trelis ja llueix en una façana de l'Ajuntament

El cartell, les autoritats i l'autor, Ignacio Trelis (la persona d'enmig)
  • Es decideix suspendre la Romeria del dia 20 per culpa de la COVID 19
  • El pròxim acte, la presentació de la revista Lilla el dia 14

La COVID no pot amb les tradicions alcoianes tot i que ho intenta. Divendres quan queia el dia, Ignacio Trelis descobria al món el seu cartell anunciador de les festes de la Mare de Déu dels Lliris. Una obra que inclou els elements fonamentals de la festivitat i la devoció: Font Roja, la flor i la Mare de Déu.

Gran expectació en la Plaça de l'Ajuntament en la vesprada-nit del divendres perquè un cartell anunciador presideix -per fi- la seua façana. La Festa de la Mare de Déu dels Lliris té la culpa que torne certa normalitat a les tradicions alcoianes.

Així, acompanyat per la regidora de Festes, Carol Ortiz, el rector de Santa Maria, José Luis Llopis i l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, quedà inaugurada la Festa amb la presència de l'autor, Ignacio Trelis. També de membres de l'arxiconfraria.

Un cartell realista, clar i pur on apareixen els elements fonamentals que envolten aquest mes d'actes religiosos i populars. La Mare de Déu encarnada en una dona, el paratge natural de la Font Roja en la qual se celebra la Romeria, i els lliris d'on es va veure (segons conta la tradició) a la Verge en aquell miracle que inspira aquesta festa.

Gran acceptació per part dels assistents que aplaudiren l'obra i castell de foc d'artificis per a arredonir l'acte.

 

No hi haurà Romeria

Divendres mateix es confirmava que no se celebrarà la Romeria prevista per al dia 20. La culpa -clar- de la COVID, perquè és impossible regular i calcular l'aforament per a eixe dia. Sí que tindran lloc altres actes com ara la presentació de la revista Lilia el dia 14 i l'ofrena i Missa per al cap de setmana posterior.