El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El cas de Cees traspassa les fronteres

Cees en The Guardian
  • The Guardian ha titulat la notícia així: "La remodelació d'una capella no autoritzada posa en destrets a un artista espanyol. Jesús Cees podria ser multat pels murals de Sant Cristòfol, situació que s'assembla al furor del 'Crist Mono"

Les pintures “il·legals” de la capella de Sant Cristòfol han cridat l'atenció fins al diari britànic “The Guardian”, els qui han publicat un article exclusiu del cas que es va fer viral fa unes setmanes.

"La remodelació d'una capella no autoritzada posa en destrets a un artista espanyol. Jesús Cees podria ser multat pels murals de Sant Cristòfol, situació que s'assembla al furor del 'Crist Mono",

ha sigut el titular que ha utilitzat el mitjà de rellevància internacional per a encapçalar la notícia de les pintades de la capella d'Alcoi.

El diari anglosaxó no s'ha quedat ha indagat en el tema del pintor Cees i en l'article apareixen fins i tot les seues declaracions. 

Cees va dir que el va sorprendre la reacció de la ciutat: "Què és millor? La forma en què està ara o quan les parets estaven en blanc?", va preguntar. "No els va costar ni un cèntim. Què més volen?".

A més, també han fet referència a la comparació amb el Ecce Homo: 

Cees va rebutjar qualsevol associació entre el seu treball i el de la dona que va tractar de restaurar el quadre del Ecce Homo en una església del nord-est d'Espanya en 2012. "No es poden comparar. Jo vaig assumir un espai en blanc, ella va restaurar un xicotet fresc", va dir.

 

Alcoi en The Guardian

En menys de dos anys, Alcoi ha aparegut en aquest mitjà internacional dues vegades. L'any passat, quan l'Alcoyano va guanyar al Reial Madrid en la Copa del Rei, la nostra ciutat també va ser protagonista d'una notícia, que es va titular: 

“Once in a lifetime': Alcoyano rock Real Madrid as worlds collide”, que traduït significa “Una vegada en la vida': L’Alcoyano fa vibrar al Reial Madrid mentre els mons xoquen”. 

Hi haurà una pròxima notícia que traspasse fronteres?