El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El cas de Víctor Parada arriba al Senat, amb una declaració institucional en contra la pena de mort

Víctor Parada amb la seua mare
Tots els grups polítics han aprovat el text, en el que es demana al Govern que inicie contactes amb Malàisia, país on Víctor Parada està condemnat a mort

Benilloba i Alcoi ja s'han posicionat, i continuen les reaccions. Ara és al Senat on s'ha aprovat una declaració institucional en contra de la pena de mort. Tot després que Aramultimèdia contara la història de Víctor Parada i com la seua família, des d'Alcoi i Benilloba, lluiten per aconseguir una condemna més adequada al delicte i que no supose la mort.

Tots els grups polítics del Senat han aprovat un text en rebuig de la pena capital, i on s'insta al govern d'Espanya a iniciar els contactes necessaris amb Malàisia, país on ha sigut condemnat a mort Víctor Parada. Recordem que Víctor Parada, ciutadà bolivià, va residir a Benilloba uns anys abans d'acabar en la situació actual. La seua família, des de Benilloba i Alcoi, lluiten per aconseguir que se li commute la pena de mort a Víctor per una altra més adequada al delicte comés.

El tema ha arribat al Senat de la mà de la senadora alcoiana Vicenta Jiménez, qui explica que ha mantingut contacte amb els familiars de Parada. Des del grup Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea, i amb el suport de totes les forces polítiques, s'ha realitzat una declaració institucional en la qual es "reitera explícitament la ferma i inequívoca oposició a la pena de mort en qualsevol circumstància". El text també sol·licita al Govern "que s'interesse davant les autoritats de Malàisia sobre la situació del ciutadà Víctor Parada".

És una més de les reaccions que s'han conegut des que Aramultimèdia fera pública la situació de Víctor Parada, i sobretot, dels esforços de la seua família per aconseguir una condemna més justa que no supose la mort.