El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Castell de Castalla s'il·luminarà amb els colors de l'Arc de Sant Martí per a celebrar el dia de l'Orgull

L'Ajuntament de Castalla enllumenat en imatge d'arxiu. Enguany serà el Castell.

També hi haurà tallers, jocs i obres de teatre. "És responsabilitat de les institucions informar a la població sobre aquestes realitats existents i crear les condicions perquè es donen amb total confiança i respecte per part de tots", diuen des de l'Ajuntament.

Castalla es prepara per a celebrar el dia de l'Orgull amb diverses activitats lúdiques i culturals. Però com a imatge principal, el castell de Castalla, principal referent històric del municipi, s'enllumenarà amb els colors de la bandera LGTBIQ+ durant tota la pròxima setmana, de dilluns 27 de juny a diumenge 3 de juliol.

Per al 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, s'ha preparat una atapeïda agenda. De matí, entre les 10 i les 13 hores, es repartiran detalls en una parada situada al mercat municipal, zona de gran afluència. A les 17 hores s'ha preparat el 'taller de l'orgull' a l'Espai Jove de la Casa de la Cultura, i a les 18 hores es pintaran amb els colors de l’arc de Sant Martí diferents bancs de l'esplanada de la Casa de Cultura.

Divendres 1 de juliol tindrem teatre, amb 'MIA', de la companyia Tres Teatre, a la Casa de Cultura a les 20 hores. Dissabte 2 de juliol tenim dos cites: taller de xapes en el mercat municipal, amb la col·laboració de Creu Roja, a partir de les 10 hores; i 'TUTTY', un joc sobre famílies diverses per a conscienciar a la ciutadania, a les 11:30 hores a l’Espai Jove.

La regidora de Serveis Socials, Mónica Gimeno, diu que Castalla és una ciutat oberta i inclusiva, en la que tenen cabuda totes les identitats que representen les sigles LGTBIQ+. "Treballem perquè els veïns i les veïnes de Castalla puguen desenvolupar la seua vida afectiva i sexual de la manera que consideren, tenint en compte les maneres d’estimar diverses que existeixen a la nostra societat", diu Gimeno, "és responsabilitat de les institucions informar a la població sobre aquestes realitats existents i crear les condicions perquè es donen amb total confiança i respecte per part de tots".