El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El castell de Festes d'Alcoi haurà d'esperar

El desmuntatge ha començat aquest dimarts./ AM

És una estructura de fusta molt antiga i tampoc té massa sentit que estiga cinc o sis mesos deteriorant-se.

La brigada d'obres municipals ha començat a llevar el castell de Festes d'Alcoi. Una imatge per a la història i provocada per la pandèmia que ha obligat a ajornar -segurament- els festejos a després de l'estiu. Ara, de segur que deixa de ploure.

El matí d'aquest dimarts s'ha alçat amb la tornada a les fàbriques i a les obres de moltes persones treballadores dels sectors 'no essencials' (segons el decret d'hibernació del Govern). L'altra imatge del dia per als alcoians i alcoianes l'hem trobada en la plaça de l'Ajuntament, on han començat a desmuntar el castell de Festes.

Serà la primera vegada que es lleva sense haver viscut uns Moros i Cristians. Sense dubte, un moment per a la història de la Festa i la ciutat. Ni entrades, ni ambaixades, ni Aparició de Sant Jordiet.

És una estructura de fusta molt antiga i tampoc té massa sentit que estiga cinc o sis mesos deteriorant-se. El món de la Festa confia a, una vegada passe el període estival, reprendre l'activitat moro-cristiana i també tornar a muntar el castell.

Almenys, deixarà de ploure, perquè tots sabem que el castell és una espècia d'antena que atrau les pluges d'abril.