El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El catedràtic alcoià Román de la Calle, investit Honoris Causa per la Universitat Jaume I de Castelló

El catedràtic alcoià Román de la Calle, investit Honoris Causa. Imatge del perfil de twitter del regidor de cultura Raül LLopis
El catedràtic alcoià suma un nou reconeixement a la seua ampla trajectòria com a docent i investigador de les arts

La Universitat Jaume I de Castelló ha investit Honoris Causa al catedràtic alcoià Román de la Calle, "per la seua trajectòria humana, acadèmica i professional en l'àmbit de l'estètica i la crítica de l'art", així com per l'estreta relació del catedràtic alcoià amb aquesta universitat. Des de la universitat defineixen a Román de la Calle com "defensor d'una visió integrada i lliure de l'art en la societat i pioner de l'ensenyament de l'estètica i de l'educació artística".

Román de la Calle ha sigut professor durant més de 40 anys en tres universitats: la de València, la Complutense i la Politècnica. Durant aquest temps també ha tingut una prolífica activitat en recerca estètica i històrica de les arts plàstiques i visuals, amb més de 40 obres publicades entre assajos i monografies. Ha sigut director del MuVIM, el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat; i ha rebut diverses distincions, com ara la Creu d'Alfonso X el Sabio, las Palmas Acadèmiques que atorga el Govern de França; o els premis a la Llibertat d'Expressió, Nacional de la Crítica i d'Assaig de l'Ajuntament de València. Actualment és membre de la Real Acadèmia de Belles Arts Sant Carles de València (de la qual també va ser president), i, tot i estar jubilat, és professor honorari d'estètica i teoria de les arts en la Universitat de València.

L'acte d'investidura ha tingut lloc aquest dimarts 21 de novembre a Castelló, i a la que ha assistit una representació del govern municipal amb l'alcalde Toni Francés i el regidor de cultura Raül Llopis.