El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El CEEI d'Alcoi, en perill

Façana de l'edifici d'AITEX i CEEI /WEB
El president presenta la seua dimissió i els treballadors fa dos mesos que no cobren

Segons revela Ràdio Alcoi i després de consultar membres de la Junta del CEEI d'Alcoi, tot indica que l'entitat creada a principis dels 90 podria entrar en concurs de creditors en no disposar de liquiditat. Aquest dimecres el seu president, l'empresari José Manuel Pérez Orquin, ha presentat la seua dimissió. Mentrestant, els treballadors fa dos mesos que no cobren.

CEEI Alcoi és una entitat privada aconseguida per a la ciutat per l'alcalde Sanus els anys 90. És un centre europeu d'empreses innovadores que només existeixen a Alcoi, València, Elx i Castelló. La seua ocupació consisteix a assessorar emprenedors a crear empreses i disposa d'oficines-viver repartides pel seu centre de la Plaça Emilio Sala (Correus).

Segons les informacions arribades a AM, el CEEI fa dos mesos que no paga els treballadors i podria entrar en concurs de creditors si no troba ajuda d'alguna entitat financera en les pròximes setmanes. La seua major font d'ingressos és la Generalitat, que el dota de més de 400.000 euros anuals que paga en dues faccions semestrals. La primera de 2015 està abonada, no la segona. Segons les fonts consultades, la Generalitat disposa d'eixos diners, però no els pot abonar perquè CEEI no ha justificat amb factures les despeses perquè no és una subvenció a fons perdut. Com que el CEEI no té liquiditat, no pot generar despesa i per tant, no pot facturar ni justificar.

La situació és greu i cap dels membres de la Junta (empresaris, Cambra de Comerç, sindicats...) han mostrat la seua intenció de col·laborar avançant o avalant l'operació financera que li donaria aire l'entitat. De fet, podrien haver dimitit més membres -a banda del president- en les últimes hores.

El CEEI Alcoi dóna servei a empreses i emprenedors de L'Alcoià, El Comtat, Foies i Marines, i unes de les darreres iniciatives han estat les acceleradores d'empreses, amb gran èxit de convocatòria i amb el sorgiment d'importants projectes empresarials.

En cas de no resoldre's la situació, el CEEI podria quedar en mans de la Generalitat Valenciana.