El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El CEEM obrirà a finals d'any

El CEEM, al Barranquet del Soler/AM
L'Ajuntament no pot assumir la gestió i ha demanat a la Generalitat que es faça càrrec

El Centre per a Malats Mentals del Barranquet del Soler podria començar a oferir servei a finals de 2016, segons ha anunciat la vicepresidenta de la Generalitat Mónica Oltra. Tot i això, la qüestió suposa un problema, perquè l'Ajuntament ja ha avisat en diverses ocasions que no es pot fer càrrec de la gestió, que suposa una despesa estimada de 2 milions d'euros l'any. 

La vicepresidenta de la generalitat, Mónica Oltra, ha anunciat que el Centre de Malalts Mentals d'Alcoi obrirà en l'últim trimestre de 2016. Ho ha dit a Alacant, en la presentació de les noves places per a persones amb diversitat funcional o malaltia mental crònica, un total de 526 en tota la Comunitat. 

En principi es tracta d'una bona notícia, ja que el CEEM d'Alcoi oferirà 60 noves places entre el centre residencial i el centre de dia. Però encara està en l'aire la qüestió de la gestió. Segons el comunicat de Generalitat, el centre d'Alcoi, juntament amb altres que obriran a Torrevella, Quart de Poblet i Ontinyent, són de gestió municipal. Però des del consistori s'ha insistit ja en diverses ocasions que l'Ajuntament no pot fer-se càrrec de la gestió, estimada en 2 milions d'euros anuals. De fet, en un anterior plenari es va aprovar una declaració institucional per demanar a la Generalitat que es fera càrrec del centre. La regidora de Benestar Social Aroa Mira assegura que "anem a fer tot el possible perquè eixa gestió passe a mans de conselleria".