Alcoi serà el centre de l’agenda feminista amb unes jornades sota el títol ‘Educar o coeducar? La igualtat també s’apren
L'esdeveniment serà el 22 i 23 de febrer a l'IVAM CADA a partir de les 16'30h. Particparan ponents com la filòsofa Ana de Miguel, Isabel Duque, més coneguda com Psicowoman i Agustín Zaragozá.
Alcoi es convertirà el pròxim 22 i 23 de febrer en el centre de l’agenda feminista amb unes jornades sota el títol ‘Educar o coeducar? La igualtat també s’apren’. Serà a l'IVAM CADA a partir de les 16'30h. L’esdeveniment està organitzat pel CEFIRE d’Alcoi i la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament. Les inscripcions es poden fer a igualtat@alcoi.org.
Les jornades busquen dialogar sobre la necessitat de travessar l'educació amb la coeducació, que ve a ser el mateix que impregnar de pràctica feminista la quotidianitat educativa. Per a tal fi, el dimecres iniciarà les jornades Agustín Zaragozá, professor de Filosofia en l'IES Andreu Sempere, agent d'igualtat i columnista en el diari Levante-EMV. En una picada d'ullet a la mestra de la coeducació Elena Simón, autora del llibre ‘La igualtat també s'aprén’, Zaragozá reflexionarà sobre la necessitat d'una coeducació radical allunyada de falsos discursos igualitaris postmoderns.
Posteriorment, la filòsofa Ana de Miguel, autora de 'Neoliberalisme sexual'. El mite de la lliure elecció, dissertarà sobre ‘L'esperit del neoliberalisme i la mercantilització del cos de les dones’. La vesprada del dimecres conclourà amb una taula redona sobre ‘Igualtat i societat’, moderada per Júlia Moltó, advocada, activista feminista i mediambiental, i amb la participació de la regidora de Polítiques Inclusives i Igualtat de l'Ajuntament d'Alcoi, Aranza de Gràcia, i les entitats: Col·lectiu 8 de març, Fonèvol, ACOVIFA i De mare a mare.
La vesprada del dijous s'iniciarà amb una taula redona sobre bones pràctiques coeducatives. Presentada per Sofía Moltó, assessora de Coeducació del CEFIRE Alcoi, comptarà amb Nati Fajardo, directora del Pla Director de Coeducació de la Conselleria d’Educació, Inma Lillo, coordinadora de formació del CIPFP Batoi i Rebeca Sanjuán, coordinadora del projecte COEDUCACENTRES del CEIP Verge dels Dolors.
Posteriorment, Agustín Zaragozá impartirà la ponència ‘Masculinitats igualitàries: homofòbia, misogínia i violència sexual en els centres educatius’, una reflexió centrada en la construcció de la masculinitat hegemònica i com l'aprenentatge de la construcció de la identitat dels homes depén del poder, la dominació i la violència contra les dones. Les jornades conclouran amb la conferència d'Isabel Duque, la 'Psico Woman', psicòloga i sexòloga.