El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El CEIP Sant Joan Bosco de Cocentaina engega un projecte d'innovació pedagògica per a construir un nou model d'escola

El CEIP Sant Joan Bosco de Cocentaina engega un projecte d'innovació pedagògica per a construir un nou model d'escola / CEIP
Per a poder dur-lo a terme, s'han creat diverses comissions, formades per famílies, mestres i alumnes

La comunitat educativa del CEIP Sant Joan Bosco de Cocentaina posposen de nou les obres per a edificar el nou centre i comencen a treballar en el projecte ' L’Espai que Educa' per a construir un nou model d'escola.

Les obres per a edificar el nou centre del CEIP Sant Joan Bosco de Cocentaina s'han posposat i la comunitat educativa ha decidit emprendre 'L’Espai que Educa', un projecte d'innovació pedagògica per a construir un nou model d'escola.

Els primers passos que s'han fet, són: la remodelació d'alguns dels espais en tots dos edificis i amb l'objectiu de fer de l'escola un espai harmònic i saludable.

Perquè puga ser possible, s'han creat diverses comissions, formades per famílies, mestres i alumnes: la Comissió Tècnica, orientada a la normativa i seguretat que havia de complir-se en l'adequació dels espais; la Comissió d'Entrada, que ha treballat perquè l'accés principal en tots dos centres siga atractiu, motivador i divertit; Comissió de Jardineria que ha introduït zones verdes en uns espais on predominava fins ara el formigó. Per altra banda hi han treballat a donar un nou aspecte als patis a través de la Comissió de Rocòdrom i Fusta.

La directora del col·legi, Rosana Soler, explica que “el projecte naix d'una inquietud de la comunitat educativa per a transformar l'escola en un lloc que afavorisca la convivència d'una forma més harmònica, amb la introducció d'espais verds, àrees per a relaxar-se, comunicar-se… i que, en definitiva, s'adapte al canvi del model educatiu que s'està promovent des de diferents agents socials”.

Aquesta iniciativa s'ha pogut executar amb els fons rebuts d'una ajuda de Conselleria d'Educació per a la Innovació Educativa que ha concedit 2.400 euros dels 13.500 € sol·licitats. En aquest sentit, cal destacar la col·laboració desinteressada de nombroses empreses, entitats i professionals de la zona que han cedit tot tipus de materials com a pintura, palés i troncs de fusta, tela, fotografies, bastidors i material de bricolatge, entre altres.