El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Centre Artístic Cultural "Verge de la Pau" d'Agost s'emporta el 1r premi del II Certamen de Música Festera d'Alcoi

Han quedat com a finalistes l'Agrupació Musical de Manuel i l'Agrupació Musical "La Nova" de Banyeres.

Ha tingut una acollida excepcional, amb el teatre Calderón de gom a gom: la millor prova que el consolida com a cita ineludible anual en el panorama de concursos d'interpretació que organitza l'Associació de Sant Jordi amb el seu assessor Juanlu Guitart al capdavamt.

En aquesta segona edició del Certamen d'Interpretació de Música Festera de l'Associació de Sant Jordi, el jurat ha estat format per Ramón García, director i compositor; José Vicente Asensi, director; i Juan Domènech Calaforra, director; que han decidit que el guanyador d'enguany siga el Centre Artístic Cultural "Verge de la Pau" d'Agost. El segon premi ha sigut per a l'Agrupació Musical de Manuel i el tercer per a l'Agrupació Musical "La Nova" de Banyeres, justament en ordre de participació. Amb una renyida decisió, finalment la banda agostina s'ha emportat el premi de 4.000 €.

Cada una de les bandes han interpretat tres peces, una d'elles obligatòria, que enguany es tractava de la marxa cristiana Picadilly Circus del contestà J. V. Egea Insa, en homenatge a la banda guanyadora de l'anterior i primera edició del certamen. A banda, les agrupacions musicals havien d'interpretar un pasdoble de presentació i una marxa mora de lliure elecció.

Durant la deliberació del jurat ha estat el torn de la banda invitada, la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi, que ha enlluernat amb el seu repertori, de quatre peces, compost per dos pasdobles de Camilo Pérez Laporta (Krouger i A la guerra), una marxa mora (Moros i Cristians de Camilo Pérez Monllor) i un poema simfònic (La despedida de Abú-Abdalà de Gonzalo Blanes Colomer).

El Centre Artístic Cultural "Verge de la Pau" d'Agost, amb un virtuós José Vicente Algado Climent com a director, ha rellevat a l'Ateneu de Cocentaina deixant com a finalistes a l'Agrupació Musical de Manuel, que s'ha emportat a casa el premi de 2.500 €, i l'Agrupació Musical "La Nova" de Banyeres, que ha obtingut el premi de 1.500 €.