El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El centre d'Alcoi tindrà contenidors tan sols en horari de tirar la brossa

Es retiraran cada nit a les 2 de la matinada, i no tornaran a instal·lar-se fins a les 20 hores, quan ja es pot tirar la brossa. Un sistema que per a l'Ajuntament ajudarà a evitar brutícia, olors i sorolls molests; al mateix temps que fomenta el reciclatge.

El centre d'Alcoi és el primer barri a tindre el nou sistema de recollida de brossa, amb contenidors temporals que es retiren durant el dia i tan sols estaran disponibles en l'horari de tirar la brossa. Es col·locaran de manera progressiva en els diferents punts on hi ha contenidors, perquè estiguen tots a les 20 hores cada vesprada; i es retiraran a les 2 de la matinada. Si fora de l'horari es necessita tirar brossa, cal anar als contenidors soterrats de la plaça d'Espanya o del Mercat de Sant Mateu.

Des del consistori, el regidor de Medi ambient, Jordi Martínez, diu que amb aquest sistema es vol "evitar brutícia, olors i sorolls molests, aconseguirem tenir el centre més net". Assegura a més que aquests contenidors temporals "fomentaran també el reciclatge, ja que es col·locaran dipòsits de vidre (verd), envasos (groc), paper i cartó (blau) i resta de desaprofitaments que no es reciclen (gris), continuant el sistema que es va emprant des de la instal·lació dels nous contenidors".Durant aquests dies es retiren tots els contenidors del centre, i comença a implantar-se el nou sistema, que estarà a ple rendiment en uns dies. També fins al dilluns 29 d'octubre, personal de l'Ajuntament del programa Avalem informa els veïns del nou sistema amb fullets explicatius.

Els contenidors "de posar i treure" estan distribuïts en 9 punts del centre, en les següents direccions.

- al carrer Sor Elena Picureli, 1
- al carrer Casablanca, en els números del 4 al 6
- en el solar d'Ambaixador Irles
- en el carer Mossén Torregrossa 4
- En el carrer Sant Maure amb Sant Nicolau
- En el carrer el Tap amb Sant Nicolau
- en Sant Mateu, a l'altura del número 3
- En el carrer Sant Josep 40
- I en l'avinguda del País Valencià, a l'esquena de la Casa de la Cultura, just la fotografia de portada on ja es pot vore el carrer sense els contenidors habituals.

A banda dels ubicats al centre, també s'instal·len 4 punts més amb contenidors temporals, dos a la zona de Doña Amalia als números 33 i 51, i altres dos al carrer Alacant als números 42 i 61.