El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Centre de Compostatge Comunitari d’Agres ha generat 111 quilos de compost

L’alcalde d’Agres, Josep Manel Francés, espera que la producció del compostatge augmente i que cada vegada siguen més les famílies que participen en aquest projecte sostenible

Aquesta quantitat s’ha obtingut dels 586 quilos de residus orgànics que 35 famílies de la localitat van depositar per tal d’aconseguir fertilitzants per a cultius.

Des del mes de març Agres va començar un projecte pilot de compostatge de residus. En el municipi s’ha implantat un modest centre a on es realitza el tractament dels residus orgànics que 35 famílies de la localitat depositen voluntàriament per tal d’aconseguir recursos d’una forma sostenible.

El procés de maduració d’aquestes restes de brossa dura 3 mesos, i en la primera vegada que s’ha realitzat s’han obtingut 111 quilos de compostatge, dels 586 quilos de residus que van aportar els veïns. El compost aconseguit es repartirà entre aquelles famílies voluntàries que han aportat els seus residus.

L’alcalde d’Agres, Josep Manel Francés, espera que la producció del compostatge augmente i que cada vegada siguen més les famílies que participen en aquest projecte sostenible que aconsegueix principalment fertilitzants per a cultiu. Si aquest projecte pilot continua creixent i participen grans productors, seria convenient fer més gran el centre de compostatge i fer-ho amb col·laboració de la Mancomunitat.

Agres aposta pel medi ambient i per realitzar mesures que ajuden a frenar el canvi climàtic, com per exemple el centre de compostatge per tal d’aconseguir beneficis mitjançant els residus.