El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi. El Centre de Majors d'Oliver es farà accessible

Centre de Majors de Batoi /WEB

L'Ajuntament vol que Alcoi sigui una ciutat accessible per a tots

Primer s'actuà a l'entrada i accés, ara es continuarà amb la resta de l'edifici. Es milloraran els banys per a fer-los adaptats, s'eliminaran barreres arquitectòniques, es millorarà l'eixida d'evacuació, i la cuina i la barra també seran accessibles

L'Ajuntament d'Alcoi té com a propòsit convertir la ciutat en un lloc accessible per a tot el món. Per això està treballant en edificis i carrers per a donar facilitats i comoditats a aquells que fins ara no les tenien.

La primera actuació que es va realitzar al Centre de Majors d'Oliver va ser fer més accessible l'entrada a l'edifici. Aquesta entrada comptava amb dos escaleres i s'ha afegit una rampa segons ho demanava la legislació. A més també s'ha col·locat una porta d'accés automàtic i una persiana enrotllable.

Ara els treballs continuaran dins de l'edifici, i es milloraran els banys per a fer-los adaptats, s'eliminaran barreres arquitectòniques, es millorarà l'eixida d'evacuació, i la cuina i la barra també seran accessibles.

Com ja hem dit, l'Ajuntament té com a propòsit millorar diferents punts de la ciutat, i ja ha estat treballant en algunes de les voreres dels carrers d'Alcoi, als passos de vianants de la Plaça d'Espanya i al Passeig Ovidi Montllor, s'han millorat accessos a edificis com el Centre Cultural Mario Silvestre entre altres. També s'ha incorporat a alguns serveis de l'Ajuntament el sistema S-visual d'interpretació de llenguatge de sords.

La regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira ha destacat que: "treballem perquè Alcoi siga accessible en tots els àmbits, la prioritat del Govern en aquest àmbit és clara, volem impulsar una ciutat més amable per a tota la ciutadania. Cal destacar que la ciutat va ser una de les primeres a aprovar un Pla d'accessibilitat i que des de l'any passat també es compta amb una partida econòmica per a millorar l'accessibilitat tant en obres com en comunicació".