El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Centre de Malalts Mentals d'Alcoi obrirà després de l'estiu

El Centre de Malalts Mentals, ubicat al Barranquet del Soler/AM
En el ple del pròxim 30 de gener s'iniciaran els tràmits per a la cessió de l'edifici a conselleria

Eixa és, almenys, la intenció de les dos administracions, local i autonòmica, que s'han reunit per a concretar els últims detalls de la concessió. Per part de conselleria han mostrat intenció d'agilitzar tots els tràmits, però han demanat al consistori que solucione alguns "detalls menors" de l'obra. Toni Francés assumeix la petició i assegura que es farà amb el romanent que queda de les obres.

Sempre que es complisquen les previsions que fan des de les dos administracions, la local i l'autonòmica.

El Director General de Diversitat Funcional, Antoni Raya, s'ha reunit amb la corporació municipal d'Alcoi, tant l'equip de govern com l'oposició, per tal d'iniciar els tràmits per la cessió de l'edifici. Però ha lliurat un informe en què detalla certes millores que s'han de fer abans. L'alcalde Toni Francés explica que "l'Ajuntament ha acceptat les demandes que consisteixen en aspectes com la neteja de males herbes al costat de la cuina; envernissar els pilars circulars; millorar tanques, col·locar cortines per obscurir les finestres o substituir 3 dels lavabos de les 24 habitacions existents". Francés diu que són aspectes menors que es poden fer amb la brigada d'obres municipal o amb el romanent que queda de l'obra i que ascendeix a 30.000 euros, així que no s'ha posat cap problema. "Per la nostra part no quedarà" diu l'alcalde, "el més important és que un centre com aquest que pot rebre malalts de tota la Comunitat estiga en Alcoi funcionant com més aviat millor i gestionat com pertoca per l'Administració Autonòmica".

Per part de la Generalitat sí que han mostrat predisposició per a accelerar els tràmits tant de la cessió com de la licitació de la gestió. Així, en el plenari de 30 de gener començaran els tràmits des de l'ajuntament d'Alcoi, i estimen que el centre podria obrir les portes després de l'estiu.

El Centre de Malalts Mentals d'Alcoi oferirà 60 noves places per a tota la comunitat valenciana. L'edifici està construït des de fa temps, però des de l'Ajuntament asseguraven que no podien fer-se càrrec de la gestió, estimada en dos milions d'euros a l'any, i demanaven a conselleria que ho assumira. Finalment, l'any passat la vicepresidenta Mónica Oltra anunciava que la conselleria de diversitat funcional es faria càrrec, i que el CEEM obriria abans del 2017. Aquesta previsió no s'ha complit, i ara s'ha posat una nova data perquè l'obertura del CEEM, molt reclamada, siga una realitat.

Toni Francés diu que "esperem per fi donar solució a un dels tant problemes heretats de l'anterior Govern sense assumir gestions que com Ajuntament no ens pertoquen però, sobretot, volem ajudar a millorar la vida dels ciutadans amb una infraestructura fonamental en el mapa dels malalts mentals d'aquesta comunitat".