El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Centre de Protecció Animal de la Mancomunitat garanteix el sacrifici zero

Centre de Protecció Animal / Junta de govern de la Mancomunitat

Indiquen en un comunicat que “estarà totalment prohibida la inducció a mort als animals per qüestions econòmiques, sobrepoblació, carència de places, impossibilitat de trobar adopció en un termini determinat, abandonament de responsable legal o malaltia amb possibilitat de tractament”.

Els grups polítics que integren la Junta de Govern de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat garanteixen el sacrifici zero al Centre de Protecció Animal.

Indiquen en un comunicat que “estarà totalment prohibida la inducció a mort als animals per qüestions econòmiques, sobrepoblació, carència de places, impossibilitat de trobar adopció en un termini determinat, abandonament de responsable legal o malaltia amb possibilitat de tractament”.

A continuació podeu llegir el comunicat complet enviat per la Mancomunitat:

El Centre de Protecció Animal de la Mancomunitat aplicarà el sacrifici zero


La Junta de Govern de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, en la que hi ha representants de tots els grups polítics que governen els diferents municipis que la conformen (PSOE, Compromís, PP i independents), reitera respecte a les qüestions que hi han transcendit del Centre de Protecció Animal (CPA) que una de les coses que es fixa en el concurs és el sacrifici zero, qüestió que queda garantida.

Estarà totalment prohibida la inducció a mort als animals per qüestions econòmiques, sobrepoblació, carència de places, impossibilitat de trobar adopció en un termini determinat, abandonament de responsable legal o malaltia amb possibilitat de tractament.

Cal assenyalar que tots els membres de la Junta de Govern van aprovar aquest expedient en les condicions que ja s’han informat, com és que la prestació del servei es realitzarà amb total respecte a la dignitat dels animals i haurà de comptar amb un personal que reunisca els requisits de qualificació, capacitació i motivació necessaris per a desenvolupar el treball directe amb animals.

És objecte del contracte el transport d’animals, manteniment (neteja, subministrament d’aigua i alimentació, atenció sanitària adequada, etc.), observació, gestió d’adopcions i reallotjament, entre altres, en el marc legal de les lleis i normatives vigents en matèria de protecció i benestar animal. A més a més, s’elaborarà un protocol de seguiment i un sistema de supervisió exhaustiu per tal de controlar l’adequat desenvolupament de la gestió externa del CPA.

Tots els animals estaran registrats, tindran serveis veterinaris i se’ls mantindrà en òptimes condicions. Es crearà una Comissió de Seguiment encarregada d’inspeccionar el CPA i les seues actuacions, a la qual podran estar representades entitats animalistes i protectores d’animals, les quals podran accedir tant a les instal·lacions com a la informació que consideren pertinent.

Des del CPA s’haurà de promoure l’adopció d’animals mitjançant diferents accions, les quals inclouen les campanyes de divulgació i les jornades de portes obertes. A més s’estableix que l’empresa adjudicatària es compromet a desenvolupar programes d’educació i sensibilització per a inculcar el respecte als animals.

El CPA es posarà en marxa una vegada es finalitze la tramitació de la contractació de la gestió del servei, adjudicada amb un procediment obert simplificat, i realitzat l'equipament i adequació de les instal·lacions.