El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Centre d'Esports autoritza només un acompanyant als esportistes menors d'edat en instal.lacions municipals d'Alcoi

Gel hidroalcoòlic al Poliesportiu Francisco Laporta / Ajuntament

El protocol està dirigit a esportistes, àrbitres, mares, pares, acompanyants, mitjans de comunicació i qualsevol persona que accedisca a les instal·lacions esportives municipals.

Alcoi ja compta amb un protocol per a les instal.lacions esportives municipals per tal d'evitar el contagi de la Covid-19. El Centre d’Esports ha redactat aquest protocol que explica com dur endavant la pràctica esportiva en les instal•lacions municipals amb l'objectiu de donar compliment a la normativa aplicable en prevenció del Covid-19 en l'àmbit esportiu, així com establir les mesures bàsiques que s'han de dur a terme en les instal•lacions esportives municipals per part de les entitats esportives, esportistes i usuaris amb la finalitat de minimitzar el risc. Aquest protocol és aplicable a esportistes aficionats i federats.

El protocol es pot consultar ací i està dirigit a esportistes, àrbitres, mares, pares, acompanyants, mitjans de comunicació i qualsevol persona que accedisca a les instal·lacions esportives municipals. Entre les mesures que afecten els esportistes menors d'edat i acompanyants, es pot llegir al protocol que "s'autoritza l'acompanyament d'1 adult per esportista menor d'edat i, en la mesura dels possibles, no romandre en la instal·lació durant les sessions d'entrenament".

Les entitats i clubs esportius que tenen assignats dies i horaris per a realitzar els seus entrenaments, així com els que participen en competicions esportives durant tota la temporada i que per tant fan ús de les instal·lacions esportives municipals, hauran de remetre signat el document a la Regidoria d'Esports en el qual declaren i accepten conéixer i complir aquest protocol, la normativa vigent que regula el desenvolupament de la pràctica esportiva i l'ús responsable de les instal·lacions esportives municipals. Aquesta és la declaració responsable que s'ha de signar.

El regidor d'Esports, Miguel Juan Reig, apunta que "des del Centre d’Esports treballem per que la nostra ciutadania puga practicar esport amb la major normalitat possible seguint la normativa de la Generalitat Valenciana. És important tenir en compte que cal seguir un protocol higiènic-sanitari i de seguretat. Hem de ser responsables per protegir-nos tant a nosaltres com a la resta de persones que estan en les instal·lacions esportives municipals. Totes les entitats i clubs que utilitzen les instal•lacions s’han de comprometre a complir aquest protocol".