El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Centre d'Estudis Contestans celebra el seu 48 aniversari

Pintures rupestres de Benirrama//Via Wikiloc

Amb motiu del 48 aniversari del Centre d'Estudis Contestans i el 20 aniversari de la declaració de l'Art Rupestre de l'Arc Mediterrani com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, el Centre d'Estudis Contestans ha organitzat dos activitats per a commemorar aquest esdeveniment.

El centre d'Estudis Contestans celebra el seu 48 aniversari, que també coincideix amb el 20 aniversari de la declaració de l'Art Rupestre de l'Arc Mediterrani com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. I per a celebrar-ho, s'ha programat un cap de setmana dedicat a conéixer l'art rupestre prehistòric de les nostres comarques.

El primer acte serà el divendres 18 de gener a les 20 h amb la conferència "L'Aportació del centre d'estudis contestans al coneixement de l'art rupestre prehistòric" a càrrec de Mauro S. Hernández Pérez, catedràtic emèrit de Prehistòria de la Universitat d'Alacant. Previ a la conferència, Virgínia Barciela, investigadora i especialista en art rupestre, explicarà les pintures que es visitaran en l'excursió del diumenge 20 de gener.

El segon i últim acte serà el diumenge 20 de gener des de les 8 h del matí, on començarà una excursió guiada a les pintures rupestres de Benirrama i barranc de Benialí, a la Vall de Gallinera. El punt d'eixida serà la seu del Centre d'Estudis Contestans (ubicat al Carrer Major núm. 3). El viatge fins a les pintures de Benirrama es farà en cotxes particulars i una vegada allí s'esmorzarà (cal portar l'esmorzar). L'excursió finalitzarà cap al migdia.