El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Centre d'Estudis Contestans rep el 5é Premi Valor

Premi Valor 2019 / Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat

El Centre d'Estudis Contestans rep el 5é Premi Valor per la seua labor en la defensa i promoció de la llengua i cultura valenciana.

La protecció de la llengua valenciana com de la seua cultura és un dels punts més importants per als amants del valencià. Per això, des de la Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat cada any reconeixen a aquelles persones o entitats que busquen reforçar-la. I aquest any ha sigut el Centre d'Estudis Contestans qui ha rebut el 5é Premi Valor per la seua trajectòria en la defensa i protecció d'aquesta llengua i cultura.

Els encarregats de donar el reconeixement han sigut Francesc Gisbert i Vicent Romans, qui també dedicaren unes paraules en nom de la Coordinadora pel Valencià i felicitacions per als antics guardonats per la seua labor, en el que es troben Celia Ibáñez i Ricard Sancho, fundadors de la Llibreria Set i Mig; el patronat del Tractat d'Almisrà; el projecte educatiu Com Sona l'ESO; el Centre Cultural Castellut. A més a més, al final del lliurament del premi, Pere Ferrer va parlar en nom del centre per a reivindicar el paper actual i futur del Centre d'Estudis Contestans.

Cal destacar que l'acte va tindré lloc a la Casa de la Joventut de Cocentaina, on van acudir una gran quantitat de gent i simpatitzants.