El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Centre Excursionista d’Ontinyent reprén la seua activitat muntanyera

El Centre Excursionista d'Ontinyent ha organitzat un total de nou eixides. | Foto: CEO
  • L’assistència estarà condicionada per l’aforament permés en funció de la normativa vigent, i es respectarà l’ordre d’inscripció.
  • Les inscripcions podran realitzar-se per Whatssap al telèfon del CEO (606 515 619) durant la setmana prèvia a l’activitat, fins al divendres a les 21.20 hores.

El Centre Excursionista d’Ontinyent ha presentat la programació per als mesos d’octubre, novembre i desembre de 2021 amb la qual aquest col·lectiu reprén la seua activitat senderista. Un total de nou eixides conformen el programa.

Recentment, el CEO (Centre Excursionista d’Onitnyent) ha presentat la seua nova programació amb les restriccions imposades per la incidència de la Còvid-19. D’entre les mesures adoptades, destaquen l'obligatorietat de la mascareta quan no es puga assegurar la distància de metre i mig entre persones, així com durant els desplaçaments en vehicles quan els ocupants no siguen convivents i la fixació d’un màxim de persones assistents d’acord amb la normativa vigent en el moment de l’excursió.

Pel que fa al mes d’octubre, Les fonts de Gamellons i del Nano i el barranc de l’Arcà donaran lloc al començament de la temporada, el diumenge 3 d'octubre, “per un dels espais muntanyenc més emblemàtics d’Ontinyent”, expliquen des del CEO. El 17 d’octubre serà el torn del Barranc dels Molins de la Font Roja, una ruta de dificultat mitjana que compta amb un recorregut d’aproximadament 18 quilòmetres. Finalment, els dies 23 i 24 d’octubre se celebrarà a Cocentaina el Congrés Intergeneracional de Muntanyisme.

L’onzé mes de l’any, novembre, començarà amb el Dia dels Camins Tradicionals de Muntanya, una cita organitzada per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana i pensada per al diumenge 7 de novembre en Xeresa. El dia 14 de novembre, qui ho desitge, podrà gaudir de la pujada a l’Aixortà des de l’embassament de Guadalest. Una excursió de dificultat mitjana que oferirà les vistes d’alguns paisatges com ara Bèrnia, Serrella o Aitana. El diumenge 28 l’ascensió pel Barranc del moro a la mallada del Llop donarà per finalitzada la programació de novembre.

Posant punt final a les activitats del 2021, desembre comptarà amb tres eixides senderistes: el dia 12 es visitarà la Serra d’Aitana per la font de l’arbre i el passet de la Rabosa, “un dels itineraris més emblemàtics de la serra més alpina del sud del nostre País Valencià”. El 19 de desembre, una ruta de dificultat baixa visitarà Alcalà de la Jovada i els masos de Capa i Mona, mentre que el 26 de desembre tindrà lloc la Trobada de fi d’any al Montcabrer.

Segons expliquen des del Centre Excursionista d’Ontinyent, l’assistència estarà condicionada per l’aforament permés en funció de la normativa vigent, i es respectarà l’ordre d’inscripció. Aquestes inscripcions podran realitzar-se per Whatssap al telèfon del CEO (606 515 619) durant la setmana prèvia a l’activitat, fins al divendres a les 21.20 hores, indicant Nom, DNI i si el participant està o no federat. En cas de cobrar-se assegurança o altres, el pagament es farà el mateix dia de l’excursió, abans de l’eixida.