El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Centre Ovidi Montllor acollirà la presentació del documental sobre l’assassinat de Miquel Grau

El documental es podrà veure el divendres 9 d'abril a les 18:30 en el Centre Ovidi Montllor reservant en alcoi@acpv.cat.

El documental “Et recorde, Miquel” serà projectat aquest divendres 9 d’abril ales 18:30 al Centre Ovidi Montllor i comptarà amb la presència de l’autora, Maëla Sanmartín, que presentarà el llarg abans del seu visionat.

Després de més de quaranta anys sense Miquel Grau arriba aquest documental, “Et recorde, Miquel” per oferir una reflexió sobre el que va ocórrer la nit del 6 d’octubre de 1977 en Alacant quan Miguel Ángel Panadero va tirar un maó al cap al jove alacantí que va morir deu dies després a l’hospital. L’atac es va produir mentre Grau i uns companys penjaven uns cartells per celebrar el 9 d’octubre, dia del País Valencià.

El documental de Maëla Sanmartín compta amb la participació d’algunes de les persones que estaven amb Grau en el moment en què va ser agredit com Llum Quiñero. A més, també tracta com la transició va ser una forma d’entrar en la democràcia, però no d’eliminar el feixisme que existia i continua existint en la societat. De fet, la placa commemorativa de Miquel Grau a la plaça dels Cavalls d'Alacant ha patit actes vandàlics des que es va col·locar allí, l’últim fa menys d’una setmana, l’1 d’abril.

L’entrada al Centre Ovidi Montllor és gratuïta, però les places són limitades i cal fer una reserva al correu electrònic: alcoi@acpv.cat.