El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Centre Rural Agrupat Mariola Benicadell rep el Premi Enric Valor

Entrega del Premi Enric Valor
  • El guardó que reconeix aquelles persones o entitats que més han treballat en la defensa de l'educació, la cultura i la llengua.

El Centre Rural Agrupat Mariola Benicadell format pels aularis d'Agres, Alfafara i Gaianes ha rebut el Premi Enric Valor que anualment atorga la Coordinadora pel valencià de l'Alcoià i el Comtat (Escola Valenciana).

Es tracta d'un guardó que reconeix aquelles persones o entitats que més han treballat en la defensa de l'educació, la cultura i la llengua. El Premi es va lliurar al Centre Social d'Agres.

La periodista Ester Vizcarra va ser l'encarregada del discurs de justificació del guardó, introduïda per la presidenta de la Coordinadora, Elionor Ortolá, en què va destacar el caràcter innovador i compromés de l'escola, fonamental en la vida i futur dels tres pobles. També, la gran implicació en la Trobada d'Escoles Valencianes celebrada, enguany als tres municipis.

Anteriorment, el premi l'han rebut: Célia Ibáñez i Ricard Sancho, fundadors de la mítica llibreria Set i Mig d'Alacant; el Centre d'Estudis Contestans; el Centre Cultural Castellut; Josep Alcover i el projecte educatiu Com sona l'ESO; la comissió del Tractat d'Almisrà; Vicent Gras i el Centre Excursionista d'Alcoi.