El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El cercle empresarial d’Alcoi mostra la seva satisfacció per la recuperació dels estudis d’enginyeria a Alcoi per part de la UPV

Ambdues entitats valoren també de manera molt positiva que l’edifici Bambú passe el pròxim any a mans de la universitat, després de que AITEX el deixe per a traslladar-se a la nova seu.

El rector de la UPV va anunciar que al curs 2024-2025 el campus d'Alcoi impartirà el doble grau d'enginyeria en Tèxtil i Química i un màster en computació i matemàtica industrial online.

La Federació d’Empreses de l’Alcoià i el Comtat, FEDAC, i la Cambra de Comerç  celebren que la Universitat Politècnica de València haja recuperat els estudis d’enginyeria amb la instauració del doble grau Tèxtil-Químic.

A principis de febrer, el rector, José Capilla, va fer públic que en el curs 2024-2025 al Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València es podrà estudiar el doble grau d'enginyeria en Tèxtil i Química, a més d'un màster en computació i matemàtica industrial online.

Des de FEDAC consideren aquesta ampliació d'estudis una excel·lent notícia que recupera uns estudis perduts fa ara una dècada. Segons Natxo Gómez, president de FEDAC, “és una gran notícia, que respon a la reconversió d'un sector productiu que s'ha especialitzat i s'ha tecnificat de manera exponencial en els últims anys. Per al clúster tèxtil de les comarques, disposar de professionals qualificats, d'enginyers especialitzats en Tèxtil, suposa un alleujament i un impuls per a continuar creixent. I és que un dels principals problemes per a les empreses de la zona és la falta de mà d'obra qualificada”.

Pau de Gràcia, president de la Cambra d'Alcoi, coincideix amb FEDAC en la felicitació a la UPV per la seua decisió, “que respon i de manera rapidíssima a les peticions que l'empresariat d'Alcoi li ha plantejat al rectorat a través del Consell empresarial consultiu del Campus d'Alcoi”. El president de la Cambra afirma que “aquest és el camí a seguir, de manera conjunta, i esperem que es convertisquen en realitat les peticions realitzades des del Consell i des del propi Campus, com és el cas del Màster en Industrials”.

Ambdues entitats valoren també de manera molt positiva que l’edifici Bambú passe el pròxim any a mans de la universitat, després de que AITEX el deixe per a traslladar-se a la nova seu.

Segons Pau de Gràcia, “és una grandíssima notícia. Una gran entitat com AITEX creix com a referent internacional i un altre gran organisme com la UPV ocupa l'emblemàtic edifici de Papereres. Una demostració, de nou, de l'entesa cordial entre la Generalitat a través de l'IVACE i la pròpia Universitat”.

Referent a això, Natxo Gómez, president de FEDAC, qualifica el creixement del Campus com “un gran avanç que donarà vida a la ciutat i que repercutirà directament a les nostres empreses, perquè l'edifici de Papereres es destinarà a investigació. I la investigació és fonamental per a les empreses i en concret per a les indústries”.