El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El cine s'incorpora a la II Fira Modernista d'Alcoi

Roda de premsa per a presentar la iniciativa / AM

Les dos películes que es projectaran son 'Metrópolis' i 'El demonio y la carne'. Serà al Centre Cultural Mario Silvestre els dies 19 i 20 de setembre.

El cinema és l'última de les expressions artístiques que s'incorpora a l'oferta cultural de la II Fira Modernista d'Alcoi. Així ho ha anunciat la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, en roda de premsa, avançant que al programa de la fira també s'inclourà la projecció de dues icòniques pel·lícules del cine mut: 'Metrópolis' i 'El demonio y la carne'.

Les projeccions tindran lloc al Centre Cultural Mario Silvestre en horari de 21:30 h, el 19 de setembre en el cas de 'Metròpolis', i un dia després en el cas de 'El demonio y la carne'. L'entrada és gratuïta, encara que s'ha de fer una reserva prèvia a través de ticketalcoi per tal de controlar l'aforament.

La Universitat d'Alacant, a través del Servei de Cultura, ha estat l'encarregada d'aconseguir les pel·lícules per a dur a terme la projecció. Faust Ripoll, membre del servei de Cultura, considera un "goig" col·laborar amb la Fira Modernista, per a la qual, la Universitat d'Alacant ja havia confirmat la seua col·laboració en les Jornades tècniques sobre intervenció en el patrimoni modernista.

L'expert en cinema i membre del CAEHA, Quico Carbonell, ha justificat la presència del cinema en l'oferta de la fira. "El Modernisme és un corrent que va recórrer diferents manifestacions artístiques. Per tant hem considerat adequat integrar el cinema en la fira, intentant sempre conjugar els principis teòrics de les dos obres amb el corrent de l'art modernista". Les dues pel·lícules seleccionades foren estrenades en Alcoi al cinema Calderón l'any 1928, a les acaballes de l'època daurada de Hollywood.