El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El CIP FP Batoi, centre referent del programa Erasmus

És el centre (IES o de formació professional) de tot el País Valencià que més alumnes envia enguany a realitzar pràctiques a l'estranger.

45 alumnes del CIP FP Batoi realitzaran enguany part de les seues pràctiques en l'estranger dins del programa Erasmus. Faran estades d'una mitjana de cinc setmanes en països com Itàlia o Irlanda. L'Ajuntament d'Alcoi els ha acomiadat formalment abans que marxen a les seues respectives destinacions, i ARAMULTIMÈDIA ha estat allí per a presenciar-ho.

El Vicedirector del Centre, José María Guarinos, considera que "la internacionalització és un distintiu del centre", pel qual porten apostant els darrers quatre anys. Tots els alumnes de grau mitjà tenen l'opció de realitzar part de les seues pràctiques en l'estranger; enguany seran 33 alumnes de grau mitjà i 12 de grau superior els beneficiaris d'una beca Erasmus. "En comparació amb la resta d'IES i Centres de Formació de la Comunitat, som els centre que més alumnes enviem a l'estranger", recorda Guarinos. Una vegada han finalitzat les pràctiques, el CIP FP Batoi porta a terme un seguiment dels seus alumnes; les xifres recollides mostren que un 60% dels participants en el programa Erasmus assoleixen la inserció laboral.

Hem parlat amb tres alumnes del centre dies abans que marxen a les seues respectives destinacions. Al vídeo trobareu les seues impressions.