El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Circulo Industrial acull l'exposició 'Teixits de Calada' del 14 al 28 de novembre

Taller de Josep Juliá i María Catalá a Benilloba / Facebook Associació Alcoi Industrial

L'exposició es podrà visitar a la Sala 'Ramón Castañer' del Circulo Industrial d'Alcoi.

Les visites guiades per a col·legis seran els matins de 10 a 13 h, de dilluns a divendres.

El torn per al públic en general serà matins i vesprades de dissabte de 18 a 20.30 h.

 

L'associació Alcoi Industrial organitza del 14 al 28 de novembre una exposició sobre els "Teixits de Calada", amb la qual volen iniciar el camí cap al futur Museu d'Història Industrial d'Alcoi. La vocació de la presentació és tant demostrativa com didàctica, i s'han programat una sèrie de visites guiades, especialment enfocades als joves estudiants de Primària i Secundària d'aquestes comarques.

Des d'Alcoi Industrial es mostren convençuts de la necessitat de crear en Alcoi un gran espai museístic en el qual es faça valdre el patrimoni industrial alcoià. Aquesta proposta la volen fer extensible, no soles a la indústria tèxtil, sinó a les restants especialitats industrials presents en les comarques d'interior durant la nostra història recent.

Afirmen que l'exposició 'Teixits de Calada' ha d'iniciar el camí cap al futur Museu d'Història Industrial d'Alcoi: "tenim ja una llista de diverses desenes d'especialitats tretes dels nostres 270 anys d'història industrial. Suficients per a elaborar un dels millors museus industrials d'Espanya" informen en un comunicat.

Pel que fa a l'exposició 'Teixits de Calada', hi hauran peces exposades com ara telers de calada, ordidors, vitrines expositores amb diferents utensilis per a l'elaboració de teixits de calada, panells gràfics amb imatges i fotografies explicatives, així com una presentació audiovisual sobre aquest procés de teixit.

La majoria d'aquest material ha estat cedit per a l'exposició per Rafael Juliá, mestre teixidor de Benilloba. Rafael, en 1945, qui i a l'edat de 10 anys va començar a treballar en la indústria tèxtil, com a aprenenta, "fent canons".