El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Círculo Industrial rep en dipòsit 80 obres del pintor alcoià Ramón Castañer

Autoretrat de Ramón Castañer

Ramón Castañer és considerat un dels pintors alcoians més reconeguts de la segona meitat del segle XX. En 2008 va rebre la Medalla d'Or de la Ciutat d'Alcoi, i també ha rebut la insígnia d'Or del Círculo Industrial.

La família de l'artista Ramón Castañer ha cedit al Círculo Industrial 80 obres del pintor alcoià, les quals seran exposades al públic a partir del 8 de febrer. La mostra pictòrica ve acompanyada de l'edició d'un catàleg que ajudarà a donar a conéixer l'obra de l'artista.

La inauguració de la mostra tindrà lloc a les instal·lacions del Círculo el divendres 8 de febrer a les 20 h. S'estima que siguen 25 peces de Castañer les primeres que vagen a ser exposades durant un termini de 2 mesos. Els llenços mostrats aniran rotant periòdicament per tant d'abastar cronològicament les diferents etapes  en l'obra de l'artista.

El comissari de l'exposició, José Luís Antequera, assegura que les obres suposaran un recorregut pel vessant formatiu de Castanyer, la seua estada en París, el període d'abstracció i per últim l'etapa de figuració realista. Antequera delimita dos línies en la producció del pintor: d'una banda l'obra figurativa fins al postimpressionisme, i de l'altra l'abstracció. També qualifica a Castañer "com un dels pintors alcoians més representatius de la segona meitat del segle XX", de qui destaca la seua "versatilitat tant en l'aspecte estilístic com temàtic".

El president del Círculo Industrial, Eduardo Segura, ha confirmat que la dona i el fill del pintor estaran presents en l'acte inaugural de l'exposició.