El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El CLJO denuncia la demora en el pagament del Conveni amb l’Ajuntament

Seu del Consell Local de la Joventut d'Ontinyent. Autor: CJLO
  • El 16 de febrer CLJO va presentar la justificació i sol·licitud del pagament a l'Ajuntament d'Ontinyent
  • La situació generada dificulta el funcionament diari de l'entitat

L’Assemblea del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent (CLJO) ha explicat que van presentar a l'Ajuntament la justificació i sol·licitud del pagament el 16 de febrer.

L’Assemblea del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent (CLJO) denuncia la demora en el pagament del conveni de col·laboració que manté amb l’Ajuntament de la localitat. Des del CLJO expliquen que aquest conveni permet la realització d’activitats i assessoraments que fa l’assemblea amb el suport i la col·laboració del consistori, i que tenen com a principal objectiu el desenvolupament i incorporació de la joventut a la vida ciutadana i promoure la participació juvenil, com es recull al mateix text.

El passat dimecres 7 d’abril de 2021 es va ficar de manifest per part de l’Assemblea del CLJO al regidor de Joventut de l’Ajuntament d’Ontinyent, Jordi Vallés, aquesta demora. I encara que des del Consell afirmen que “són conscients dels recents canvis en el departament de despeses de l’Ajuntament d’Ontinyent”, consideren que ha passat un temps "més que prudencial" des de la presentació de la justificació i sol·licitud de pagament el passat 16 de febrer, perquè aquest encara no s’haja efectuat i per aquest motiu sol·liciten una solució d’urgència.

Una vegada en mans de l’Ajuntament la justificació del conveni del 2020 i el projecte d’activitats i pressupost del 2021, i després d'un requeriment que va demanar el consistori el 15 de març i que el CLJO va enviar el 16 de març, els tràmits de comprovació per part de l’interventor i l’ajuntament de què totes les factures i la memòria estaven correctes van finalitzar 25 de març. Per tant, l’orde de pagament està pendent des d’eixe dia.

Aquesta demora ha creat una situació complicada econòmicament per al CLJO, ja que davant la falta del pagament no poden fer front a les despeses del seu personal ni els rebuts i pagaments de les activitats realitzades fins al moment. Tot això malgrat que al conveni s’especifica que el pagament serà anticipat per a poder pagar aquesta classe de costos.

Per la seua banda, des de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament d'Ontinyent expliquen que, com van comunicar al CLJO en la reunió del passat dimecres, estan intentant buscar una subsanació ràpida per a aquesta situació, ja que estant treballant en aquest tema des que van rebre la justificació i sol·licitud del CLJO a mitjans de febrer.

A més, la Regidoria afirma que l'ordre de pagament ja està aprovat i que "ja està en mans dels procesos administratius corresponents, per tant no deuria tardar molt més en arribar".

Tota aquesta situació, després d’un any complicat per a totes i tots i especialment per al col·lectiu jove, des del CLJO afirmen que "dificulta el funcionament diari de l’entitat", la qual es troba finalitzant l’Estudi d’Efectes de la Covi-19 en el jovent ontinyentí, el 8é Concurs d’Escriptura Crítica Juvenil, així com el desenvolupament de la programació per als mesos d’estiu.