El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Club Rotary Alcoi Font Roja organitza una exposició sobre la pòlio en la UPV d'Alcoi

Inauguració Exposició de la pòlio / Club Rotary Alcoi Font Roja

Durant la presentació s'han comentat diferents aspectes de la pòlio, però sobretot el seu estat actual, el qual és molt favorable i tenen expectatives molt positives per a un futur pròxim. 

La pòlio és una malaltia vírica que afecta el sistema nerviós, provocant paràlisis al cos o inclús la mort. Però gràcies a la labor i investigació de diferents entitats com el Rotary International, s'ha aconseguit reduir en gran manera la xifra d'afectats per la poliomielitis.

Per sort, en l'actualitat la pòlio es troba en xifres d'afectats molt reduides gràcies als tractaments que s'han estat treballant al llarg dels anys, sobretot amb les vacunes. Per part del Campus d'Alcoide la UPV han inaugurat una exposició sobre la malaltia de la poliomielitis, mostra organitzada pel Club Rotary Alcoi Font Roja, entitat que es troba lluitant amb la malaltua des de 1985.

L'acte ha estat presentat pel doctor Luis Santos, especialista de la vacunació contra la pòlio, i també ha estat presidit pel director del Club Rotary Alcoi Font Roja, Pedro García; el director del Campus de la UPV d'Alcoi, Juan Ignacio Torregrosa, i per la responsable d'Igualtat, Cooperació i Assumptes Socials de la UPV d'Alcoi, Bárbara Micó.

Durant la presentació s'han comentat diferents aspectes de la pòlio, però sobretot el seu estat actual, el qual és molt favorable i tenen expectatives molt positives per a un futur pròxim. Això si, encara que en gran part del món la malaltia està completament erradicada, en països com Nigèria, Afganistan o Pakistan, el seu tractament es veu dificultat per culpa d'alguns aspectes socials, culturals i religiosos.

A més a més, cal destacar que des que va començar el Programa Pòlio Plus de Rotary, la malaltia s'ha vist molt reduïda. En 1988, quan va iniciar el programa, es van detectar 350.000 afectats, però en l'actualitat solament s'han detectat 75 afectats