El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El col·lectiu Avanzar sobre la base d’un estudi, considera que el centre d’Alcoi és el barri amb més problemes d’accessibilitat

El col·lectiu Avanzar sobre la base d’un estudi, considera que el centre d’Alcoi és el barri amb més problemes d’accessibilitat
La ciutadania reconeix que les voreres del centre, són estretes i altament perilloses

Avanzar d’Alcoi ha facilitat a l’Ajuntament un estudi realitzat en el qual es mostra que el centre de la ciutat és la zona que més problemes d'accessibilitat té per a les persones discapacitades.

El col·lectiu Avanzar, preocupats per l’accessibilitat de les persones amb diversitat funcional, lluiten per promoure la vida independent d’elles. Per això, alerta que el centre de la ciutat d’Alcoi és el barri amb més problemes d’accessibilitat i perquè estiga en les correctes condicions, és imprescindible que totes les persones puguen circular sense cap problema i amb seguretat.

Avanzar ha realitzat un estudi del qual es conscient l’Ajuntament, per a la realització del Pla Integral d'Accessibilitat, vist que per acudir a comerços, edificis… no hi ha facilitats.

Aquest problema ho reconeix la ciutadania i afirmen que les voreres del centre, són estretes i altament perilloses pels pendents i per estar cobertes amb marbre polit altament relliscós, que des de la seua implantació ha provocat i contínua provocant caigudes als ciutadans que circulen pels carrers.

El que es vol és, que les persones discapacitades puguen caminar còmodament sense obstaculs, per exemple, posar rampes en els passos de vianants i llevar les que són inservibles.

Perquè estiga més clar, una persona en cadira de rodes no pot accedir al pont de Cervantes des de l'Ajuntament a causa de les rigoles en els passos de vianants dels carrers Bambú, Capellà Belloch, Joan Cantó i Santa Ana.

Tampoc pot creuar la plaça d'Espanya des de la vorera de l'Ajuntament a la del Calderón a causa dels pendents i mal estat de les rampes.

Per no parlar dels edificis públics administratius o les dotacions culturals i educatives que presenten problemes tant en el seu interior com en l'entorn.

Per una altra banda, Avanzar explica que el 20% dels comerços situats en els carrers principals són accessibles des del carrer i s'ha de trobar una solució i augmentar aquest percentatge, perquè a Alcoi podrien ser unes 24.000 persones amb diversitat funcional.

Des d'Avanzar esperen que l'Ajuntament prenga mesures dins del projecte de rehabilitació com han fet altres ciutats.